Корисні Лайфхаки, які полегшать приготування їжі на кухні

Автор
949
Корисні Лайфхаки, які полегшать приготування їжі на кухні

Що робити, коли часу в обріз, а потрібно встигнути багато всього: приготувати, помити і прибрати?

Правильно, скористатися перевіреними Лайфхаки, які на перший погляд здаються настільки безглуздими, що в їх ефективність важко повірити.

І тим не менше, завдяки цим дивним порадам навіть дилетанти впораються з поставленим перед ними завданням.

1. Як швидко почистити часник

Ні для кого не секрет, що почистити часник буває досить проблематично, особливо, коли зубчики настільки дрібні, що в пору і зовсім відмовитися від цієї затії. Але перш ніж почати нервувати, кидаючи почате, краще скористатися простим, але геніальним радою. Візьміть скляну банку (або невелику каструлю з кришкою), складіть в неї часникові зубочки, закрийте кришкою або прикрийте щільно долонею, і гарненько потрясіть. Подібний метод допоможе вам досить швидко позбутися від більшої частини настільки ненависної лушпиння.

2. Щоб суп не втік

Ще один крутий рада, який гідно оцінить кожна господиня. Багато з нас хоча б раз у своєму житті стикалися з тим, що як тільки тобі потрібно відлучитися з кухні, борщ, суп, молоко або каша тут же вирішили раптово закипіти, збігаючи на грубку. Щоб уникнути подібної ситуації, досить покласти поперек каструлі дерев'яну лопатку або ложку.

3. Пікантні котлетки 

Вирішили приготувати котлетки: соковиті, ароматні і пікантні, але під рукою не виявилося потрібних спецій? Не біда. Можна скористатися жменею мелених або подрібнених волоських горіхів, які варто використовувати замість панірувальних сухарів. Вони не тільки посилять смак м'яса, а додадуть йому нові пряні нотки.

4. Позбавляємося від пересолу

Що робити, коли раптово пересолив суп або борщ? Начебто, як і вилити шкода, та й є не під силу. Тому, щоб не довелося викидати нібито зіпсоване блюдо, візьміть шматочок марлі, насипте в неї будь-яку крупу і, спорудивши «вузлик», відправте в каструлю з пересоленої їжею. Не забувайте періодично пробувати суп або борщ на смак. Як кажуть експерти в області домашніх експериментів, даний метод спрацьовує на всі сто, адже крупа має унікальну властивість вбирати зайву сіль.

5. Секрет смачної засмажкою

Щоб приготувати неймовірно смачну зажарку, досить додати в самому початку до цибулі чайну ложку цукру. Він посилить і підкреслить смак овочів, зробивши їх більш яскравішим і насиченим.

6. Рис біліше білого

Секрет відвареного білого рису полягає в парі крапель оцту, доданого під час приготування цієї страви.

7. Кришталево прозорий лід

8. Як швидко вичавити сік з лимона

Щоб з лимона або будь-якого іншого цитрусового було простіше видавити сік, покатайте його по столу, злегка натискаючи на нього долонею.

9. Чистимо імбирний корінь

Вирішили почистити корінь імбиру, але ніж наполегливо відмовляється вам в цьому допомагати? Скористайтеся ложкою! Цей спосіб полегшить ваше завдання і заощадить час.

10. Щоб морозиво залишалося м'яким

Щоб морозиво в морозильній камері не перетворилося на камінь, перекладіть його в поліетиленовий пакет. Цей лайфхак допоможе вам зберегти приємну і природну м'якість продукту, а також його смакові якості.

11. Нарізка яєць

Щоб правильно і красиво нарізати яйця, зберігаючи цілісність жовтка, змочуйте лезо ножа прохолодною водою.

12. Зберігаємо насичений колір брокколі

13. Як швидко почистити яйця

А ви теж іноді стикаєтеся з тим, що часом буває ой як проблематично почистити відварені круто яйця? Секрет простий чистки полягає в тому, що після варіння необхідно вдарити яйця до утворення перших тріщин на шкаралупі, а після перекласти їх в каструлю, поставивши під холодну воду.

14. Ріжемо хліб, щоб не кришився

15. Підсилюємо смак кави і какао

16. Блискуча шоколадна глазур

Надати глазурі на торті ідеально гладкий блискучий вигляд можна за допомогою силіконової лопатки, змоченою в гарячій воді.

17. Лимонний сік замість солі

Зменшити кількість солі при приготуванні їжі можна за допомогою лимонного соку. Всього кілька крапель стануть прекрасною альтернативою дрібці солі. А ще, лимонний сік підсилює смак їжі роблячи її більш насиченою і ароматною.

18. Соковиті запечені овочі

Щоб запечені овочі були більш соковитими, їх необхідно проварити кілька хвилин перед запіканням.

19. М'яке вершкове масло

20. Ароматні спеції

Щоб надати сушеним спецій божественний аромат, їх досить нагріти кілька секунд на теплій сковорідці прямо перед приготуванням страви.

21. Як швидко нарізати черрі

Для того, щоб швидко і якісно нарізати одночасно кілька помідорів чері, скористайтеся парою пластикових кришок однакового діаметра (можна замінити на дві однакові тарілки). На одну з них викладіть черрі, а зверху накрийте іншою і, притримуючи долонею верхню кришку, розріжте ножем з довгим гострим лезом відразу все помідори.

22. М'яке печиво

Якщо хочете зберегти свіжість і м'якість печива довше звичайного, зберігайте його з шматочком яблука. Для зручності печиво можна перекласти в контейнер або залишити його в пакеті, просто додавши до нього невеликий шматочок яблука.

23. Позбавляємося від яєчних шкаралуп

Ще один крутий лайфхак для тих, хто при спробі приготувати омлет або яєчню, виявляє шматочки шкаралупи на сковороді / в мисці. Щоб їх позбутися, просто намочіть палець в воді, і шкаралупа сама собою до нього прилипне.

24. Як швидко почистити кукурудзу

Хочете почистити швидко і якісно кукурудзу? Форма для випікання кексу в допомогу. Як правило, така ємність має спеціально отвір посередині для того, щоб тісто рівномірно пропікається всередині. Але як виявилося, це саме отвір може послужити підставкою для кукурудзяного качана. Все що вам потрібно, так це вставити початок в цей отвір і видалити зерна ножем, які, до речі, будуть потрапляти в ємність, що не розлітаючись по всій кухні.

25. Покращуємо смак вина

І останній дуже своєрідний лайфках для тих, хто купив пляшку не найбільш вдалого вина, яке і вилити шкода, та й пити через силу - не комільфо. Так як же бути і що робити в цьому випадку? Наприклад, приготувати сангрію або глінтвейн. Перший напій можна і потрібно пити охолодженим, а другий відмінно підійде для того, щоб зігрітися сірими дощовими вечорами.

До речі, якщо у вас є гриби, з'їжте парочку штук перед розпиванням вина. Вони з якоїсь маловідомої причини впливають на смакові якості вина, роблячи його набагато краще і смачніше.

А якщо вам раптово вдарив в ніс запах сірки з пляшки, скористайтеся мідною монетою. Киньте її на дно келиха, потім налийте вино і дайте йому постояти кілька хвилин. Якщо в цьому напої дійсно присутня сірка, то мідь її поглине, повністю нейтралізував.

Лайфхаки, як відрізнити справжній продукт від підробки