Цікаві факти про Єлизавету ІІ, які ви могли не знати

Автор
957
Цікаві факти про Єлизавету ІІ, які ви могли не знати

Її Величність - людина, яка може порушувати закони і лагодити вантажівки.

Королева Великобританії - одна з найзнаменитіших і впливових жінок в світі. При цьому 93-річна Єлизавета ІІ є монархом, що залишаються на престолі найдовше. Тому не дивно, що у неї є деякі привілеї. А ми розповімо тобі факти з її життя, про які мало хто знає.

У королеви немає водійських прав.

Незважаючи на водійський стаж більше 70 років, її Величність не має водійського посвідчення і навіть не здавала іспит з водіння.

За протоколом, королева повинна їздити з водієм, проте вона любить порушувати правила і частенько ганяє за кермом самостійно.

Єлизавета ІІ - єдина людина в Великобританії, якому можна водити без документів. А все тому, що всі права в країні видаються від її імені.

Життя без паспорта.

У королеви немає паспорта громадянина Великобританії і він не потрібен їй щоб подорожувати. Це пов'язано з тим, що, так само, як і водійські права, британський паспорт видається від імені її Величності.

Відзначимо, що у інших членів монаршої родини, включаючи герцога Единбурзького і принца Уельського, такий документ є.

Єлизавета ІІ може не платити податки.

Звичайно ж, монарх цього не робить. Хоча могла б.

Королева Великобританії протягом більше 25 років робить добровільні внески.

Однак її батько, Георг VI, виступав за те, щоб монархи були повністю звільнені від сплати будь-яких було податків.

Вона служила в армії.

Її Величність - єдина жива глава держави, хто служив в армії під час Другої світової війни. Навіть більше, Єлизавета ІІ стала єдиною жінкою королівської сім'ї, що служила в армії.

Які типи жінок відлякують чоловіків

Коли королева була 18-річною, вона поступила в Жіночий допоміжний територіальний корпус.

Королева непідсудна.

Єлизавета ІІ в теорії може порушувати будь-який закон який побажає. Пов'язано це з тим, що на неї не можна завести кримінальну справу, запросити до суду в якості свідка, а також відправити у в'язницю. Все тому, що "монарх не здатний на погані думки і вчинки".

Освіта - механік.

Скажемо більше, вона не тільки відучилася на механіка, монарх навіть вміє водити вантажівки, а також їх ремонтувати.

Коли Єлизавета ІІ була ще принцесою, під час відвідування короля, королеви та принцеси Маргарет тренувального центру, вони застали родичку в комбінезоні під вантажівкою Червоного Хреста.