Який недолік шкіри вимагає використовувати менше косметики

Автор

Один з найбільших страхів будь-якої жінки — великі пори.

Розмір пір шкіри в основному залежить від генетики. Ті, у кого жирна шкіра, зазвичай, мають більш великі пори і більш сприйнятливі до прищів. Крім того, на розмір пір впливають такі фактори навколишнього середовища, як ультрафіолетові промені, спосіб життя (нікотин, стрес, алкоголь, нездорове харчування), а також природний процес старіння. Також на певних етапах життя, таких як статева зрілість, вагітність або менопауза, вироблення шкірного сала збільшується за рахунок гормональних змін.

Що можна робити вдома з великими порами

Не вмивайте обличчя занадто часто

Два рази на день — вранці і ввечері — все, що вам потрібно. У догляді уникайте кремових і жирних текстур, використовуйте легкі рідини або освіжаючі і зволожуючі гелі. Для дуже жирної шкіри, яка виробляє надмірну кількість шкірного сала і має великі пори, рекомендуються засоби для догляду, що містять високі дози ретинолу (вітамін А). Масло чайного дерева, цинк, кремній та саліцилова кислота також надають регулюючу дію на шкірне сало.

6 простих секретів краси для жінок

Очищаючі маски для обличчя, наприклад, з лікувальною глиною, допоможуть прибрати зайве з пір. Вони стимулюють кровообіг і сприяють виведенню надлишків шкірного сала. Маска повинна зв'язуватися з забитими порами і вуграми, а потім ставати твердою. Таким чином, забруднення легко видаляються зі шкіри при знятті маски.

Намагайтеся рідше фарбуватися

У людей з такою проблемою тональний крем часто осідає в порах, що робить їх ще більш великими і помітними. Краще приховати шкірні недоліки тільки в певних місцях, замість того, щоб фарбувати все обличчя, або взяти легкий BB або CC крем. Важливо, особливо для великих пір: захист від світла. Оскільки шкіра старіє швидше, вона стає в'ялою, а пори розширюються.

Професійні процедури для великих пір

Хімічний пілінг

Верхній шар шкіри видаляється з допомогою фруктових кислот. Потім він відновлюється і виглядає свіже, молодше і прекрасніше. Однак цей метод не є цілком нешкідливим і завжди повинен виконуватися експертом, тому що, якщо концентрація кислоти занадто висока, шкіра буде обпалена, і залишаться шрами. І на всякий випадок не робіть його перед важливою зустріччю або побаченням: шкіра може почервоніти на кілька днів і відшаруватися.

Мікродермабразія

Цей метод часто поєднується з хімічним пілінгом. Самий верхній шар шкіри також видаляється механічно за допомогою шліфувальної головки з алмазною насадкою.

Лазерне лікування

Процедура, яка триває приблизно 40 хвилин, стимулює вироблення колагену та утворення нових клітин шкіри, схожих на хімічний пілінг. В результаті розмір пір зменшується, а колір обличчя виглядає рівним. Перевага: метод м'якший, шкіра швидше заживає. Тільки незабаром після процедури обличчя стає злегка червоним.