Книги про сильних жінок до 8 березня

Автор
1404
Книги про сильних жінок до 8 березня

Читаємо у Міжнародний жіночий день: 20 книжок про фемінізм, гендер та досягнення жінок.

"Жінки з легенд і міфів. 50 богинь, які надихають" Енн Шен

Перед тобою п’ятдесят розповідей про сміливих, мудрих, наполегливих, ніжних і творчих богинь із найбільших і найвідоміших пантеонів. Це чарівна мандрівка світом легенд і міфів античних Греції й Риму, Єгипту, Китаю та Японії, Скандинавії, Полінезії, народів Америки, Африки…

Ти зможеш дізнатися більше та обрати собі за взірець одну з легендарних жінок, яка допоможе в пошуках кохання, натхнення, сили й захисту, а також у прагненні оновлення й розуміння буття.

"Дівчата думають про все на світі. Розповіді про винаходи, зроблені жінками" Кетрін Тіммеш

Дівчата думають про все на світі, і то є факт. Від підгузків для дітей до найтривкішого матеріалу, який застосовують у космосі. Замислившись одного разу, як зробити життя більш легким, жінки сіли за створення свого геніального винаходу. Їхні наполегливість, оптимізм і віра в свої сили дали поштовх на створення речей, яким і досьогодні немає рівних. Історії цих жінок надихають і допомагають у важку хвилину не здаватися, а йти до своєї мети. Можливо, наступний патент стане твоїм?

"Її історія. 50 жінок та дівчат, які змінили світ" Катерина Галліґан

Реальні історії п’ятдесяти жінок та дівчат, які не побоялися кинути виклик цілому світу. Правительки, лідерки думок, мисткині, науковиці, правозахисниці… Чиїсь імена ви чули неодноразово, про інші — дізнаєтеся вперше. Але кожна історія однаково вражає та надихає. Жінки здавна творили історію пліч-о-пліч з чоловіками. І ця книга зайвий раз переконує в цьому.

"Люба Іджеавеле, або Феміністичний маніфест у п'ятнадцятьох пропозиціях" Чімаманди Нґозі Адічі

"Навчи її, що поділ на "ґендерні ролі" — це повна маячня. Ніколи не кажи їй, що вона повинна чи не повинна щось робити лише через те, що вона дівчина. "Бо ти дівчина" не може бути підставою для цього. За жодних обставин".

Авторка цієї книжки пише своїй подрузі листа з порадами, як виховувати дівчинку-підлітка. Але цей лист — насправді потужний феміністичний маніфест. І переконливі 15 порад Чимаманди Нґозі Адічі — ідеальний рецепт із виховання сильної і незалежної жінки. Це перша книжкова публікація Чимаманди Нґозі Адічі українською.

Збірка оповідань "I WILL SURVIVE! Я виживу!"

Нова збірка оповідань про щоденні, можливо, зовсім непомітні, навіть буденні перемоги – про незримі, часом приховані від усього світу, перемоги над собою; про торжество справедливості, совісті, правди; про щоденні протистояння випробуванням долі – глухій самотності, зраді, зневірі, недузі...

"Заборонений плід" Лів Стрьомквіст

Жіноче тіло і сексуальність підносили, цькували, з них насміхалися і ними надихалися. Але переважно жінки мали боротися за свої права та відстоювати кордони свого тіла, на яке зазіхали і яким намагалися керувати чоловіки.

5 книг українських з крутими лайфхаками

Гостро, дотепно й інформативно Лів Стрьомквіст змальовує, як найтемніші сторінки цієї історії (кліторектомія і досі не подолана у світі), так і позитивні, наповнені повагою до жінок та жіночих органів (зображення вульв на будівлях як захисний оберіг). "Заборонений плід" — це дуже смішні, відверті, щирі та переконливі історії на теми, про які ми досі боїмося говорити.