Оззі Осборн розповів про невиліковну хворобу: причини недуги

Автор
Оззі Осборн розповів про невиліковну хворобу: причини недуги

Рок-музикант став гостем шоу Good Morning America, під час якого зізнався, що в лютому минулого року в нього діагностували хворобу Паркінсона.

Хвороба розвинулася після операції на шиї. Зараз співак понад усе прагне одужати та продовжити свою творчу кар'єру в гастрольних турах.

71-річний культовий виконавець сьогодні, 21 січня, оприлюднив свою хворобу, боротьба з якою триває близько року. На щастя, хворобу Паркінсона в Оззі Осборна виявили на ранніх стадіях, тому недуга не прогресує, але її симптоми більш ніж помітні.

Рок-легенда вказала, що причиною захворювання стала травма на шиї після падіння під час свого останнього концерту в новорічну ніч 2018 року в Лос-Анджелесі. Музиканта прооперували, а згодом він став відчувати нервові болі.

Хвороба Паркінсона – повільно прогресуюче хронічне неврологічне захворювання, притаманне людям літнього віку або ж тим, хто хронічно отримував травми центральної нервової системи. Серед основних симптомів - тремор і сповільненість рухів, також захворювання може спричиняти депресивний стан, проблеми зі сном та пам'яттю.

"Це Паркін 2, який є формою Паркінсона. Існує так багато різних типів Паркінсона. Це не смертний вирок, але це впливає на нерви у тілі. Це як у вас буде хороший день, потім ще один хороший день, а потім насправді поганий день",– додала дружина Шерон Осборн.

Зараз він часто відчувє оніміння руки та холод у ногах. Попереду в Оззі Осборна тривале лікування. Він вже звертався за медичною допомогою до безлічі лікарів в Америці, проте жоден з них не зміг надати повноцінної допомоги зірці. Саме тому в квітні цього року його чекає поїздка швейцарського професора, який спеціалізується саме на цій формі хвороби.

Відомо, хто буде ведучим Євробачення 2020

"Я ніяк не дочекаюся одужання, щоб продовжити гастролювати. Мені це потрібно. Музика – мій наркотик",– зізнався співак.