У Меган Маркл та принца Гаррі вимагають повернути кошти за весілля

Автор
У Меган Маркл та принца Гаррі вимагають повернути кошти за весілля

Борг у 5 мільйонів фунтів, від Меган Маркл та принца Гаррі вимагають повернути гроші за весілля.

Активісти вважають, що родина повинна компенсувати усі витрати.

Принц Гаррі та Меган Маркл повинні повернути британським платникам податків 5 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 160 млн гривень), якщо вони хочуть вийти з королівської родини. Про це пише ТСН з посиланням на The Independent. За словами британців, які виступають за скасування монархії, герцог і герцогиня Сасекські повинні негайно повернути гроші, витрачені на їхнє весілля у Віндзорському замку, а також суму, в яку їм обійшлася реконструкція сімейного котеджу Frogmore.

"Минуло менш як два роки, як ми витратили мільйони на їхнє весілля. Ми витратили два з половиною мільйони на їхній будинок, а через вісімнадцять місяців вони тікають і відмовляються від усіх обов’язків. Я вважаю, що вони повинні повернути нам мільйони. Вони повинні якнайшвидше перестати витрачати наші гроші", - заявив The Independent Грем Сміт, генеральний директор ініціативної групи "Республіка".

Нагадаємо, принц Гаррі прокоментував рішення вийти з королівської родини. За його словами, після одруження з американською акторкою Меган Маркл вони сподівалися, що продовжать служити королеві, але без державного фінансування. "На жаль, це було неможливим, - сказав Гаррі. - Відчуваю велику печаль, що дійшло до цього". Принц Гаррі і Меган Маркл більше не використовуватимуть титули Його і Її Королівська високість.

Також вони не отримуватимуть кошти на виконання своїх королівських обов'язків. Разом з цим пара зголосилася відшкодувати кошти платників податків, витрачені на реконструкцію їхнього сімейного котеджу Frogmore - він залишиться їхнім домом у Британії.

Обійдеться це парі у близько 2,4 млн фунтів (майже 76 млн гривень). Королева Великобританії Єлизавета II підтримала рішення принца Гаррі і Меган Маркл відмовитися від королівських привілеїв і повідомила про "перехідний період" у цьому процесі.

Меган Маркл готова публічно розповісти про стосунки з британськими монархами

"Моя родина і я повністю підтримуємо бажання Гаррі і Меган почати нове життя як молода сім'я. Хоча ми б вважали за краще, щоб вони залишалися повноцінними членами королівської сім'ї, ми поважаємо і розуміємо їхнє бажання жити більш незалежним життям, залишаючись при цьому цінною частиною моєї родини", - йдеться в заяві королеви.

У Великій Британії рішення принца Гаррі та його дружини Меган Маркл скласти обов'язки членів королівської родини викликало бурхливі суперечки.