Як змінився Квартал 95: нові ведучі та мова

Автор
Як змінився Квартал 95: нові ведучі та мова

Відома програма “ЧистоNews”, яку випускає студія “Квартал 95”, зазнала змін – тепер в ній нові ведучі, а самі випуски стали україномовними.

Про це свідчить перший випуск нового сезону “ЧистоNews”.

Новими ведучими гумористичної програми “Кварталу 95” стали акторка шоу “Жіночий квартал” Ірина Сопонару, яку багато хто пам’ятає як Яринку з “Одного разу під Полтавою” (“Країна У”) та актор студії “Квартал 95” Степан Казанін. На початку випуску ведучі повідомили, що “відтепер новини будуть обговорювати українською мовою”.

В першому випуску нового сезону “ЧистоNews” показали вісім сюжетів про актуальні події в Україні.

Втім, слід зазначити, що канал “ЧистоNews” на YouTube все ще підписаний російською мовою. Опис до відео також зроблено російською.

Коментарі до нового випуску користувачі залишають доволі критичні. Декому не подобається, що шоу стало україномовним, інші – висловлюють обурення тим, як ведучий “знущається” над мовою, порівнюючи його зі славнозвісним колишнім прем’єр-міністром України Миколою Азаровим.

“У кварталі українці закінчилися? Чому Степана вибрали калічити українську мову, звучить як Азаров!”, “Квартал взагалі розчарував зі своєю українською і тим більше Зеленським. Аж дратує тепер! Не буду дивитися більше!”, “Писали б уже й опис українською, якщо вже така справа”, “Щось прям дуже не зайшло. І з мовою, і з провідними новими. Мда”, – пишуть в коментарях.

ФБР запустило рекламу з фотографією Володимира Висоцького

Нагадаємо, раніше один із засновників студії “Квартал 95” Борис Шефір прокоментував жорсткі політичні жарти “кварталівців”, заявивши, що “якщо мочити не жорстко, то краще взагалі не мочити”.