У Єгипті заарештували лелеку

Читать на русском
Автор
У Єгипті заарештували лелеку Новина оновлена 20 травня 2023, 10:48

Єгипетська поліція заарештувала лелеку, запідозривши його у шпигунстві.

Причиною цього послужив якийсь пристрій, закріплений на нозі птаха.

"Здав" лелеку правоохоронним органам мешканець провінції Кена. Він побачив птаха неподалік свого будинку, спіймав і відніс до поліції. І його самого, і представників закону на думку, що перед ними пернатий шпигун навів підозрілий приладчик, закріплений на нозі птиці. Поліцейські припустили, що пристрій призначений для стеження.

Пізніше з’ясувалося, що прилад не має до шпигунської апаратури жодного стосунку. Їм лелека забезпечили французькі орнітологи, які вивчають маршрути перелітних птахів.

Учасників інциденту ця обставина анітрохи не збентежила. Більше того, поліцейські похвалили місцевого мешканця, відзначивши його пильність та патріотизм.

У Єгипті, через нестабільну обстановку, вже не вперше підозрюють тварин у різноманітних диверсіях. Наприклад, дещо раніше стався схожий випадок — тоді поліція звинуватила у шпигунстві голуба – нібито через те, що він переносив мікрофільм. А близько 3-х років тому підривну діяльність приписували акулам. Передбачалося, що вони нападали на людей у районі середземноморського узбережжя Єгипту не з природних причин, а надресованих спецслужб Ізраїлю.