Трамп під тиском відмовився приймати саміт G7 на власному курорті

Автор
Трамп під тиском відмовився приймати саміт G7 на власному курорті

На даний момент Дональд Трамп розглядає інші варіанти проведення саміту.

Дональд Трамп заявив, що після критики демократів був вимушений відмовитися від ідеї прийняти в червні 2020 року лідерів країн G7 на власному курорті Trump National Doral у Маямі та продовжує розглядати інші варіанти.

Про це він написав у серії твітер-повідомлень в ніч на неділю.

"Я подумав, що зроблю щось дуже гарне для нашої країни, коли використаю курорт Trump National Doral у Маямі для прийому лідерів G7. Він великий, розкішний, розміщений на сотнях акрів, поруч із міжнародним аеропортом Маямі, з величезною кількістю бальних залів та приміщень для зустрічей", - написав глава Білого дому.

 Він зазначив, що кожна делегація мала би власну будівлю на 50-70 номерів.

"Це було би організовано краще, ніж в інших альтернативних варіантах. Я ж оголосив, що готовий зробити все не на прибутковій основі, а також якщо це буде юридично узгоджено, за "нульову" ціну для США. Але, як завжди, ворожі ЗМІ та їхні демократичні партнери оскаженіли!"- наголосив Трамп.

Отже, продовжив він, враховуючи таку реакцію, "ми вже не розглядатимемо Trump National Doral у Маямі в якості місця для проведення G7 у 2020 році".

 Про можливу організацію саміту G7 на курорті, що належить Дональду Трампу, оголосив у четвер в.о. глави адміністрації Білого дому Мік Малвані. Натомість, було незрозумілим, скільки грошей піде на організаційні та супутні заходи, у тому числі з боку самої міжнародної організації або країн-членів G7 на розміщення власних делегацій. За конституцією США, президенту, який у цьому випадку є власником нерухомості, забороняється приймати цінні подарунки чи грошові суми від іноземних урядів.