Унікальний електричний автобус виготовляють у Луцьку

Автор
579
Унікальний електричний автобус виготовляють у Луцьку

Новий екологічний транспорт перевозитиме до 80 пасажирів. Літій-іонні тягові акумуляторні батареї забезпечать запас ходу на 200 кілометрів.

Новий електричний автобус "Богдан", який вже виготовляється на потужностях в Луцьку, комплектуватиметься літій-іонними тяговими акумуляторними батареями, які забезпечать запас ходу щонайменше 200 км без підживлення.

Про це заявили в конструкторському бюро "Автомобільної компанії "Богдан Моторс".

При виготовлені автобусу використовуватимуться батареї польського виробництва сумарною потужністю 249 кВт.

Новий "Богдан" матиме 12-метровий кузов виготовлений з нержавіючої сталі з низьким рівнем підлоги. Автобус призначено для перевезення пасажирів міськими маршрутами. Новий екологічний транспорт зможе перевозити до 80 пасажирів.

При виготовлені електричного автобусу "Богдан" використовуватимуться комплектуючі європейського виробництва..

Автовиробник Ferrari призупинило роботу через пандемію

Поява в модельному ряді "Богдану" електричного автобуса відкриватиме компанії перспективний ринок Європейського Союзу. Втім, в корпорації наголошують на важливості розвитку такого виду транспорту і в Україні.

Нагадаємо, корпорація "Богдан" вже має досвід у виробництві екологічного громадського транспорту: електробус "Богдан А70100" було виготовлено у співпраці з польськими фірмами "Ursus" та "Enika". Наразі він успішно експлуатується на маршрутах міста Люблін. Крім того, "Богдан"виробляє 12-метрові кузови електробусів для французької компанії Bluebus, з якою 2019 року було укладено новий контракт на постачання продукції.