Гончарук: Вперше держава платитиме за послуги у медичній сфері

Автор
Гончарук: Вперше держава платитиме за послуги у медичній сфері

Уряд України у 2020 році має намір здійснити медреформу, які дадуть можливість приватному капіталу зайти в медичну сферу.

Уряд України у 2020 році має намір здійснити складні реформи у сфері охорони здоров'я, які відкриють її для приватного капіталу, повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на "Українському сніданку" в Давосі в четвер, організованому Фондом Віктора Пінчука.

"Реформи у сфері охорони здоров'я вперше дадуть можливість приватному капіталу зайти в медичну сферу, оскільки вперше держава платитиме за послуги, які можуть надавати і державні, і приватні медзаклади", - сказав він.

Гончарук іще раз закликав інвесторів активніше вкладатися в Україну. "Сьогодні найкращий час інвестувати в Україну, це найпривабливіша для інвестицій країна, що розвивається", - заявив прем'єр, наголосивши, що нове покоління у владі намагається трансформувати країну настільки швидко, наскільки це можливо.

Для ветеранів запровадять обов'язкові щорічні безкоштовні медогляди

Як повідомлялось раніше, Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда прогнозує введення обов'язкового щорічного безкоштовного медичного огляду ветеранів із 1 квітня 2020 року.