Vodafone Ukraine розпочне серію road show для випуску євробондів

Автор
Vodafone Ukraine розпочне серію road show для випуску євробондів

Vodafone Ukraine 28 січня розпочне серію road show для випуску євробондів в декількох містах.

Другий за величиною український мобільний оператор Vodafone Ukraine 28 січня розпочне серію зустрічей з інвесторами, за підсумками яких планує розмістити дебютні євробонди в доларах, повідомило джерело у банківських колах.

За його словами, організаторами призначені J.P. Morgan, Raiffeisen Bank International, Dragon Capital та ICBC Standard Bank.

Планується, що євробонди буде розміщено терміном на п’ять років із дворічним опціоном. Road show відбудеться в Лондоні, Нью-Йорку та Бостоні і завершиться 31 січня, сказав співрозмовник агентства.

Гончарук: Знижки на тепло - це не разова акція

Як повідомлялося, NEQSOL Holding через ТОВ Telco Solutions and Investments, підконтрольне Bakcell, минулого році підписало угоду з ПАТ "МТС" про купівлю її телекомунікаційного бізнесу в Україні. Операцію щодо купівлі "Vodafone Україна" було закрито наприкінці грудня 2019 року із залученням фінансування J.P. Morgan та RBI, ціна становила $734 млн, включно з відкладеним платежем на суму майже $84 млн. 

У квітні 2019 року ПрАТ "ВФ-Україна" випустило єврооблігації на суму EUR90 млн з купонним доходом 9,2% річних. Доходи від їх розміщення оператор планував використати переважно для придбання ліцензій LTE і частково для будівництва мережі.

Deutsche Bahn не управлятиме "Укрзалізницею"

Група компаній NEQSOL Holding, згідно з релізом, має більш ніж 25-річний досвід роботи в різних галузях і країнах. Її діяльність охоплює нафтогазову, телекомунікаційну, високотехнологічну і будівельну галузі у Великій Британії, США, Туреччині, Азербайджані, Казахстані, ОАЕ, Бангладеш. Група увійшла в телекомунікаційну галузь на початку 2000-х років. Компанії, що входять до групи, надають послуги мобільного зв'язку, міжнародного транзиту та продажу оптового інтернету, послуги з виділених ліній, послуги дата-центру та ін.

Бізнесмен Гасанов є засновником і 100% власником групи компаній NEQSOL Holding, зокрема компаній Nobel Oil Services (UK) Limited, Nobel Oil E & P (UK) Limited (торговельне найменування Nobel Upstream), Bakcell ТОВ і Norm ВАТ.

"Vodafone Україна" - другий за величиною оператор мобільного зв'язку в Україні - за підсумками 2018 року скоротив чистий прибуток на 18,1% порівняно з 2017 роком - до 1,8 млрд грн за зростання доходу на 8% - до 12,9 млрд грн. У компанії пояснюють це збільшенням витрат унаслідок активного розгортання мереж 4G і 3G. 

Виручка "Vodafone Україна" за підсумками липня-вересня 2019 року становила 4,3 млрд грн, що на 29,7% більше, ніж за аналогічний період 2018 року, чистий прибуток - 887 млн грн, а показник OIBDA збільшився на 28,9% і сягнув 2,4 млрд грн.