ДПС роз'яснила за яку землю не треба платити податки

Автор
506
ДПС роз'яснила за яку землю не треба платити податки

ДПС наголошує, звільнення від податку не поширюється на фізичних осіб, які не є суб’єктами підприємницької діяльності.

Податок за землю можна не сплачувати з 1 березня по 30 квітня 2020 року лише за ті ділянки, які використовуються у господарський діяльності. Відповідне роз’яснення надала Державна податкова служба України (ДПС) у Facebook.

«Що треба знати про плату за землю на час карантину? На який період можна не сплачувати земельний податок? Не нараховується та не сплачується за період з 1 березня по 30 квітня 2020 року плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що використовуються в господарській діяльності», - роз’яснює ДПС.

Також повідомляється, що за вказаний період плату за землю можуть не сплачувати, фізичні особи-підприємці або юридичні особи, у власності чи користуванні (у тому числі на умовах оренди) яких знаходяться зазначені земельні ділянки.

"Ми прогнозуємо скорочення світового виробництва в 2020 році та його відновлення в 2021 році" - МВФ

Якщо останні вже подали податкові декларації з плати за землю за 2020 рік, юридична особа може для зменшення податкових зобов’язань з плати за землю за березень-квітень 2020 року подати уточнюючу податкову декларацію. Теж саме потрібно зробити і приватним підприємцям, у яких право на земельну ділянку оформлено на них як на суб’єктів підприємницької діяльності. Адже, в частині нарахування та сплати земельного податку, а також орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності такі фізичні особи прирівняні у правовому статусі до юридичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності.

Як повідомлялося, 17 березня Верховна Рада України ухвалила закон про підтримку бізнесу під час карантину, спрямований на захист бізнесу від негативних наслідків в умовах карантину.

Законом встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок податковою службою з 18 березня по 18 травня 2020 року. Також не нараховується та не сплачується плата за землю у період з 1 березня по 30 квітня 2020 року, а об’єкти нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не вважаються об’єктами оподаткування податком на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки з 1 березня по 30 квітня 2020 року.