Які зміни очікуються в державному бюджеті України

Автор
Які зміни очікуються в державному бюджеті України

На позачерговому засіданні Верховна Рада розгляне проєкт "Про внесення змін до Закону України про Державний бюджет України".

Доопрацьований державний бюджет України на 2020 рік передбачає низку змін, зокрема, на боротьбу з коронавірусом виділяється понад 97 млрд грн, та вводиться граничне обмеження по зарплатам топ-чиновників.

Про це у Telegram написав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"У доопрацьованому проекті ми врахували пропозиції народних депутатів на засіданні з головами фракцій та груп. Серед них: було вирішено ввести граничне обмеження для нарахувань топчиновників і членів наглядових рад на рівні 10 мінімальних зарплат на період карантину, переглянуто фінансування Національного суспільного телебачення України", — написав Шмигаль.

Кабмін завершив попередню роботу над змінами до Держбюджету України

Окрім того, передбачаються наступні зміни:

  • додатково виділено 300 млн грн (1,5 млрд грн) для погашення заборгованості мовника перед "Євроньюз";
  • збільшено витрати на Державне агентство інфраструктури на 100 млн грн (3,2 млрд грн);
  • збільшено фінансову підтримку Малої академії наук на 24,8 млн грн (202,6 млн грн).

"Загалом проєкт зазнав чимало змін, що свідчить про злагоджені дії влади. Фонд боротьби з COVID-19 на цьому етапі становить 97,05 млрд грн. Проте ми перебуваємо в режимі безперервної комунікації з нашими міжнародними партнерами та фінансовими організаціями, за рахунок підтримки яких плануємо збільшити Фонд. Відзначу, що розпоряджатися коштами Фонду Кабмін буде спільно з комітетом ВР з питань бюджету", — додав Шмигаль.