"Безоплатно та без жодних умов": Україна до Дня Незалежності отримає 2,7 млрд доларів від МВФ

Автор
"Безоплатно та без жодних умов": Україна до Дня Незалежності отримає 2,7 млрд доларів від МВФ

Транш МВФ для України до Дня Незалежності - Зеленський розповів, на що підуть гроші

Міжнародний валютний фонд 23 серпня надасть Україні транш у понад 2,7 млрд доларів. Президент Володимир Зеленський розповів, на що підуть ці кошти.

Про це у вівторок, 3 серпня, повідомила прес-служба Офісу президента.

Зазначається, що транш Україна отримає "безоплатно та без жодних додаткових умов".

За словами президента України Володимира Зеленського, ці гроші підуть на подолання наслідків пандемії коронавірусу.

"Це стане гарним подарунком для нашої країни до 30-річчя незалежності. Ці кошти допоможуть подолати наслідки коронакризи та стимулювати нашу економіку. Я вдячний МВФ та особисто Крісталіні Георгієвій за це рішення", - заявив Зеленський.

Також Зеленський додав, що Україна продовжує виконання реформ та структурних маяків для отримання нового траншу від МВФ у межах поточної програми stand-by.

"Ми працюємо над завершенням першого перегляду чинної програми Міжнародного валютного фонду та очікуємо місію МВФ у вересні", - нагадав Зеленский.

Варто зазначити, що керуючі МВФ затвердили розподіл спеціальних прав запозичення у розмірі 650 млрд доларів США для поповнення світових ресурсів ліквідності. Це означає, що транші отримає не тільки Україна, а й інші держави-члени, які на думку МВФ "насилу справляються з наслідками кризи COVID-19".

"Близько 275 млрд доларів США (приблизно 193 млрд СДР) з нового розподілу надійде країнам з ринком, що формується і країнам, що розвиваються, в тому числі країн з низьким рівнем доходу", - заявила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Україна все ще сподівається на транш МВФ у розмірі 0,7 млрд доларів США у 2021 році.