ПАТ "ОГХК" залучить удвічі більше інвестицій на реконструкцію

Читать на русском
Автор
ПАТ "ОГХК" залучить удвічі більше інвестицій на реконструкцію Новина оновлена 07 серпня 2023, 13:52

ОГХК має намір у 2018 році наростити інвестиції в реконструкцію виробництва більш ніж удвічі.

ПАТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" (ОДГХК), до управління якого передано Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ВДМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ІГЗК, Житомирська обл.), має намір наростити інвестиції в реконструкцію виробництва більш ніж удвічі, спрямувавши на ці цілі понад 200 млн. грн.

"Цього року було дано старт модернізації на філіях ПАТ "ОГХК". На наступний рік компанія планує серйозно взятися за оновлення основного виробництва — збагачувальних фабрик. 2018 стане роком реконструкції виробництва. Думаю, що інвестиції наступного року вдвічі перевищать рівень 2017 року. Остаточну цифру поки що важко назвати, адже інженери ще не дійшли висновку, які саме варіанти будівництва фабрик вибрати, їх кілька. Але ми вийдемо за межі 200 млн. грн. і це буде черговий рекорд нашої компанії", — повідомляється в інтерв’ю корпоративному виданню в.о.. голови правління ОГХК Олександра Гладушка.

За його словами, зараз фахівці ОГХК прораховують вартість та технічні можливості будівництва нової фабрики чорнових концентратів на "ІГОК", оскільки існуючих потужностей комбінату не вистачає. Філія розпочинає підготовку до розробки нових площ Міжріченського родовища — Букинська ділянка цього родовища, яка освоюватиме Іршанський ГЗК, має запаси на рівні 19 млн тонн титанової руди.

[news_post id=’3826604’ name=’’ img=’’ align=’left’]

Очікувані обсяги виробництва концентрату ільменіту становлять 700 тис. тонн, що становить приблизно трирічне завантаження комбінату роботою.

На Вільногірському комбінаті опрацьовується варіант будівництва фабрики з переробки хвостосховищ — вона знадобиться, коли буде вичерпано запаси титанової сировини на ділянці Малишевського родовища, яка розробляє філію. Тому будівництво фабрик на філіях — невідкладне завдання.

Планується придбати нове обладнання до лабораторії "ВДМК". Оновлення цього підрозділу допоможе суттєво покращити якість роботи відділу збуту та покращити відносини зі споживачами.

"За три роки ми зробили серйозний ривок у розвитку, у становленні компанії, успішно подолали кризу, яка вдарила по титановому ринку і нашим споживачам (...) Попереду — дати комбінатам друге життя — отримати в розробку нові ділянки, підготувати виробництво до роботи в нових умовах, модернізувати допоміжні підрозділи, які працюють на кінцеву ланку — виробництво готової продукції. Потрібно далі оновлювати транспортні підрозділи філії, щоб уникнути дефіциту спецтехніки", — резюмував керівник підприємства.

Як повідомлялося, ОГХК у січні-вересні 2017 року знизила чистий прибуток на 12% порівняно з аналогічним періодом минулого року — до 586,375 млн грн, доподатковий прибуток знизився на 12,6% — до 714,893 млн грн, але зріс чистий прибуток — на 16 ,7% до 2 млрд 155,002 млн грн.

Нерозподілений прибуток на кінець вересня досяг 468,964 млн. грн.

ДП "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" (ДП "ОГХК") розпочало фактичну діяльність з серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передачу йому в управління майнових комплексів ВДМК та ІГЗК.

ОГХК реалізує продукцію більш ніж у 30 країнах світу. Основні рики збуту — ЄС, Китай, Туреччина, а також США та країни Африки.

ДП "ОГХК" 8 грудня 2016 року перетворено на ПАТ "ОГХК".

Статутний капітал ПАТ "ОГХК" – 1,944 млрд грн.

Уряд у серпні 2016 року відніс ОГХК до списку компаній, що підлягають приватизації у 2017 році. Потім приватизацію компанії Фонд держмайна переніс на 2018 рік.