Член правління "Укразалізниці" хоче відсудити у компанії 50 млн грн

Читать на русском
Автор
Член правління "Укразалізниці" хоче відсудити у компанії 50 млн грн Новина оновлена 08 серпня 2023, 06:21

Колишній член правління "Укрзалізниці" Олександр Бужор має намір відсудити у компанії близько 50 млн. грн.

Колишній член правління "Укрзалізниці" Олександр Бужор, якого Кабмін звільнив із займаної посади у липні цього року, подав позов до Печерського райсуду Києва проти компанії про стягнення заборгованості з оплати праці на 48,7 мільйона гривень.

Про це повідомляється на сайті Судової влади України.

Зазначається, що адвокатом Бужора у справі є Надія Шульга, яка раніше захищала інтереси екс-глави Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина у справі про незаконне будівництво спорткомплексу Olympic Village коштом Південно-Західної залізниці.

Бужор займав крісло члена правління із червня 2016 року.

Омелян розкритикував можливий продаж "Укрзалізниці"

У серпні 2018 року Національне агентство із запобігання корупції направило до суду 36 протоколів про адміністративні правопорушення щодо ненадання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані члена правління ПАТ "Укрзалізниця" Олександра Бужора.

"Олександр Бужор, отримуючи дохід за місцем провадження трудової діяльності, зобов’язаний був подавати відповідне повідомлення про отримання авансу та другої половини заробітної плати, оскільки сума нарахованих йому коштів значно перевищувала встановлений поріг та становила від 101 739 до 337 861 гривень. Проте чиновник жодного разу повідомлення не подавав", — повідомляли у НАЗК.

На сайті Судової влади України повідомляється, що справу призначено до судового розгляду на 21 серпня о 17.20.