До нового року ми можемо втратити офіційно ще 20000 українців - Тарас Жиравецький

Читать на русском
Автор
2092
Госпіталь
Госпіталь. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Жодних конструктивних рішень щодо розв'язання цієї проблеми поки немає

Сьогодні ми хочемо, щоб пандемія зникала. Тому все просто — виконуємо вдвічі менше тестів і маємо не 20000, а 10000 нових випадків. Єдина проблема поки, що госпіталізацій 4000+ і летальність поки також майже 400 людей.

Що нас чекає? З відкриттям шкіл ми ризикуємо знову піднятись на пік і отримати ще більше госпіталізацій. Які альтернативи? Їх немає, тому нас чекає копіювання досвіду інших країн — обов‘язкова вакцинація дітей з 5 років та бустерна доза для тих хто вакцинувався раніше.

До нового року ми можемо втратити офіційно ще 20000 українців, але я не бачу, щоб на це хтось реагував і пропонував конструктивні рішення. Для чого вакцинувати мільйони дітей? Поки для мене це загадка, але я не здивуюсь, якщо у світі почнуть вакцинувати від ковіду з народження, бо як тоді захистити дітей менше 5 років, чому ми не думаємо про них? І що означає фраза "захистити" дітей, якщо практично усі діти хворіють легко і не потрапляють в лікарні?

Доктор Тарас Жиравецький про вакцинацію дітей від COVID-19

Важливо! Матеріал має виключно інформаційний характер та не є закликом до дії. Будь-яке рішення щодо здоровʼя має бути узгоджене з вашим лікарем.

Радимо ознайомитися з рекомендаціями ВООЗ для населення у звʼязку з пандемією COVID-19А також з інформацією Міністерства охорони здоровʼя України про COVID-19 та вакцинацію для пацієнтів та медиків.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.