Навіщо ви прагнете все встигнути замість того, щоб бути щасливим? - Олена Мєдвєдєва

Читать на русском
Автор
Вам може не вистачати безумовного кохання
Вам може не вистачати безумовного кохання. Фото pexels.com

Психоаналітик Олена Медведєва розповіла, що насправді ховається за прагненням все встигнути.

Надмірна діяльність закриває момент зустрічі із собою, з тим, що ви недосконалі. Сьогодні я закликаю вас відповісти на питання, що станеться, якщо ви нарешті заспокоїтеся.

"Ви знаєте, мені не вистачає доби. Вранці я закидаю дитину до школи, мчу на тренування, потім снідаю прямо в машині, фарбуюся теж, і на роботу. Там зовсім складно: я боюся щось не встигнути, а мої колеги думатимуть ніби я поганий співробітник і мені дарма платять гроші. Мені страшно щось не знати, не вміти, адже це виявлять керівники.Я живу, як у пеклі: весь час навчаюсь додатково, купила кілька американських онлайн-курсів, але коли я їх буду слухати, якщо потім біжу на зустрічі, вони мені потрібні для розвитку. Я хочу бути всебічно освіченою і купую уроки музики, живопису, хоча мені здається, що я якась тупа, і в мене нічого не виходить. Я розгублена. Де мені взяти додатковий час, тому що я прагну отримати ще одну освіту?"

***

"Я весь час працюю, як заведений механізм. З ранку до ночі. Я з грошей роблю гроші. Раніше були друзі, якісь дівчата, зараз живу як самотній вовк. І, попри те, що я багатий і успішний, мене у житті взагалі нічого не тішить".

***

"Я схожий на комп’ютер, який виконує відразу багато завдань: життя перетворилося на нескінченну низку начебто важливих і невідкладних справ, але в ній немає мене. Є якийсь робот".

***

"Мені подобається бути весь час на увазі, щоб подобатися людям, тому я прагну відразу працювати на багатьох проектах, де є така можливість. Я прям бачу себе на сцені, у телевізорі, в сторіз, красивій, розумній. Ось тільки переміщатися важко, затори у місті… А так я б світ перевернула!

***

Коли я чую такі історії, цікавлюся: а це все навіщо? Замість чого і для кого? У чому насолода? А де ваші бажання у цьому божевільному світі, який собі створили, ви чого хочете?

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.