У москві вже ділять ділянки Херсонської області: чим вона така важлива для окупантів - Олександр Янковський

Читать на русском
Автор
11467
Херсонська область
Херсонська область. Фото wikimapia.org

Кримський журналіст Олександр Янковський про те, чому Херсонська область така важлива для російських окупантів.

Чим Херсонщина важлива для російських окупантів?

1. Транспортне сполучення і постачання всього необхідного з Криму до російських військ на півдні України. Дві автомобільні і дві залізнічні колії ведуть з Криму до Херсонщини.

2. Можливість концентрації військ на Херсонщині для продовження наступу як у напрямку Кривий Ріг, так і Миколаїв-Одеса.

3. Вода для Криму. Після захоплення вже 24 лютого Каховської ГЕС росіяни отримали контроль над дніпровською водою у Каховському водосховищі. Вода після підриву тимчасової греблі пішла до Криму. До Джанкоя вода взагалі надходить самотоком, далі піднімається насосами.

4. Зерно і інші продукти, що вирощуються на Херсонщині. У лютому росіяни дефакто отримали контроль не тільки над Північно-Кримським каналом, але й над Каховським каналом, який дає воду більшій частині південної Херсонщини, і навіть постачає воду до Бердянська. Херсонщина — це можливість недорого отримувати продукти для російських окупантів. Тому якщо спочатку російські окупанти просто грабували агровиробників на Херсонщині, то тепер змушують фермерів виходити в поле — сіяти, і т.д.

5. Аграрно-водна спрямованість інтересів Росії щодо Херсона також впливає на політику щодо жителів. Для сільгоспвиробництва і постачання води до Криму не потрібно багато людей. Більше того — люди навіть заважатимуть. Тому Росія буде і надалі робити все, аби у людей на Херсонщині не було роботи, грошей, зв'язку і так далі. Це буде спонукати економічно активних людей виїжджати з області.

6. Ще один важливий момент — Херсонщина це землі на узбережжі двох морів. Не здивуюсь, якщо вони десь у москві вже ділять земельні ділянки.

Отже, росіяни самі не підуть з Херсонщини. Так само як самі вони за 8 років не пішли з Криму. Єдиний шлях для звільнення Херсонщини — це дії ЗСУ.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.