Купуйте натуральний кефір і уникайте зі смаком фруктів
Чому варто включати кефір у свій раціон?⠀
- сприяє відновленню балансу кишкової мікрофлори, особливо після курсу лікування антибіотиками, пише дієтолог Світлана Фус.
- містить пробіотики, які пригнічують ріст шкідливих бактерій в кишечнику,⠀
- багатий вітамінами А, B2, В12, C, РР, мінералами, ферментами і амінокислотами,⠀
- підвищує імунні функції організму,⠀
- допомагає в лікуванні псоріазу, екземи, аутоімунних і алергічних захворювань, благодійно впливає на кишкову мікрофлору,⠀
- багатий легкозасвоюваним кальцієм і білком,⠀
- підходить для людей з легкою формою непереносимості лактози . У більш важких випадках рекомендується вживати молочні продукти без лактози.⠀
⠀
- Купуйте натуральний кефір і уникайте зі смаком фруктів. Краще придбати натуральний напій і в домашніх умовах додати до нього свіжі або заморожені фрукти і ягоди.⠀
- Надавайте перевагу кефіру з нормальним вмістом жиру 3,2%. Пам'ятайте: кефір, що не містить жирів, позбавлений цінних розчинних в них вітамінів, таких як A і D.⠀
- Щільність не має значення при виборі продукту. Густий він або рідкий — це не впливає на поживну цінність і на вміст корисних бактерій. Тільки вибираючи густий продукт перевірте чи немає в його складі штучних загусників, стабілізаторів і крохмалю.⠀
- Звертайте увагу на терміни зберігання. Це чи не основний індикатор натуральності продукту. Обирайте той кефір, який має термін придатності від 36 годин і до 15 діб. Тоді в ньому більше живих бактерій, він більш корисний.⠀
Кефір, як і шлунковий сік мають низьке значення рН. Якщо ви не вживали іншої їжі і випили кефір, "голодний" шлунок ще більше продукує соку і шкодить своїй власній слизовій. Тому худнути на кефірній дієті чи робити розвантажувальні дні на кефірі не варто.⠀
Кефір протипоказаний тим, у кого підвищена кислотність шлункового соку, при гіперацидному гастриті. Його не рекомендують при виразковій хворобі шлунку і дванадцятипалої кишки, а також при панкреатиті.⠀
Для дорослої людини споживання кефіру — 200-250 мл на добу буде достатнім. Намагайтеся по можливості регулярно вживати його в їжу. Харчуйтеся смачно і правильно!
Важливо:
будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.
Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.