Хочу, щоб Україна відгородилася від росії величезним парканом до неба - Тетяна Доцяк

Читать на русском
Автор
720
Ілюстративне фото

Журналіст ICTV Тетяна Доцяк запропонувала відгородитися від росіян великою стіною, щоб діти змогли спокійно жити та ходити до школи

Коли діти заходили в свої класи, вони бігли до парти, лягали на неї, обіймали і, знаєте, так щічку покладе й каже: "Парточка моя, добрий день! Я тебе так люблю! Я до тебе обов’язково повернуся!" Або до дошки — вони всі прикладали свої щічки до дошки, обов'язково брали крейдинку і щось писали, і найчастіше писали "Слава Україні!"

Це директор харківської школи у П'ятихатках Олександр Гряник розповідає як на Святого Миколая запросили дітей, що лишилися у Харкові, на невеличке свято, яке провели в укритті розбитої росіянами школи. Ця школа — крайня в Харкові, далі — кільцева, траса на росію, 30 км і кордон. При цьому містяни знають цю школу як одну з найпатріотичніших. Приміром, мама одного зі школярів розповіла, що в цій школі носили вишиванки ще до того, як це стало популярним у всій країні. І говорила, що того дня, коли сина запросили до школи на свято в укритті, це було для нього і всіх дітей величезним святом, як день народження.

І тоді діти попросилися зайти в свої класи…

"Парточка моя, добрий день!"

Сьогодні в якомусь телеграм-каналі попалося як в росії в школах вербують дітей на війну, просять заповнити анкетку "Готов ли защищать Родину?" Тобто вже в школі ти маєш усвідомити — в тебе один шлях — воювати.

Ми попри все намагаємося вивчити своїх дітей. Вони вчать своїх дітей вбивати.

Я не бажаю дітям росії пережити те, що пережили і переживають наші діти. Я просто хочу, щоб Україна відгородилася від росії величезним парканом до неба. І щоб так зробив весь цивілізований світ.

Паркан до неба.

Info Icon

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.