Як врятувати кімнатну рослину, яка постраждала від холоду

Автор
809
Як врятувати кімнатну рослину, яка постраждала від холоду

Реанімуємо замерзлі квіти.

Кімнатні рослини є незамінною прикрасою кожного інтер'єру, роблячи приміщення більш затишним і домашнім. Але іноді трапляється так, що квіти страждають від холоду, чи то відкрите вікно чи низька температура в кімнаті. Замерзла рослина досить-таки швидко гине, і найчастіше ніякі реанімаційні заходи не можуть їм допомогти. Як же врятувати замерзлі квіти?

Не варто опускати руки і викидати улюблену вами рослину. Негайно приберіть горщик з квіткою в тепле місце. При цьому необхідно стежити за температурою, перепади не повинні становити більше п'яти градусів. Якщо цього правила не дотримуватися, тоді листю потрібно більше вологи, а оскільки замерзле коріння не зможе цього дати, квітка, швидше за все, загине, інформує Ukr.Media.

Якщо ви все-таки вирішили занести домашнього улюбленця з морозу відразу в тепле приміщення, занурте горщик в таз з водою, температура якої повинна бути трохи вища кімнатної.

Накрийте замерзлу рослину поліетиленовим пакетом, створивши тим самим умови міні-теплиці.

Якщо кімнатна квітка замерзла при звичайному поливі, можливо, сталося холодне пересушування. При переохолодженні ґрунту або поливі крижаною водою коріння не вбирає в себе воду, а верхня частина випаровує її, як і раніше. Рослина при цьому починає сильно зневоднюватися. У цьому випадку рясно полийте її теплою водою і поливайте так в найближчі два тижні.

Квіти, які мають товсте коріння, яке запасає воду, реагують досить різко на переохолодження. Тканина коріння, яка насичена вологою, починає інтенсивно розкладатися після перенесеного шоку. Постарайтеся підтримувати постійну температуру, уникаючи різких перепадів.

Інтер'єр кімнати в стилі бохо: які є собливості

Листя замерзлої рослини починає жовтіти або чорніти і поступово відпадати, і це перша ознака того, що рослина замерзла. Від цього страждає не тільки сама квітка, але і її коренева система. Якщо всі перераховані вище методи не допомогли, для її порятунку потрібні крайні заходи. Зріжте верхівки рослини і поставте у воду. Незабаром вони повинні пустити коріння, після чого їх можна буде сміливо садити в ґрунт. Не забудьте зробити відросткам парниковий ефект, для цього накрийте горщик поліетиленовим кульком або скляною банкою.