Які кімнатні рослини допоможуть з безсонням

Автор
882
Які кімнатні рослини допоможуть з безсонням

Ці рослини допоможуть вам створити правильну атмосферу і налаштують організм на міцний та здоровий сон.

Спальня — це особливе місце. Там ми відволікаємося від буднів, метушні та клопотів і поринаємо у світ сну і відпочинку, інформує Ukr.Media.

Але не завжди цей процес проходить успішно, адже для гарного сну потрібна правильна атмосфера: зручне ліжко, свіже повітря, сутінки, а ще спокій. Також в цьому вам можуть допомогти деякі кімнатні рослини, які знижують стрес, тривожність і допомагають боротися з безсонням.

Лаванда

Лаванда приносить в будинок спокій і затишок. Давно відома її заспокійлива дія: вона зменшує стреси, лікує тривожність, втому і покращує сон. Плюс квіти лаванди володіють антибактеріальними властивостями і знищують шкідливі мікроби. Ефірна олія лаванди також полегшує дихання і допомагає при застудних захворюваннях.

Фіалка

Фіалка — досить звична рослина в наших будинках, але не всі знають про її корисні властивості. Крім того, що фіалка не тільки радує око своїм цвітінням, також вона позитивно впливає на нервову систему, зменшує стресове навантаження.

Меліса

Меліса всім відома як рослина для заспокійливого чаю. Але також мелісу можна тримати вдома в горщику і вона допоможе вам спати спокійно. Ефірна олія меліси діє на нервову систему заспокійливо, регулює емоційний стан людини, робить сон глибоким і міцним, а пробудження бадьорим.

Кімнатний лимон

Дуже універсальна рослина, яка підійде як для робочого місця, так і для спальні. Головна функція лимона — підіймати настрій. Він має яскравий підбадьорливий запах, який заспокоює нерви і нормалізує емоційний стан. Давно відомо, що ефірні олії цитрусових підвищують працездатність та покращують настрій.

Гарденія

Інтер'єр кімнати в стилі бохо: які є собливості

Ще одне природне снодійне, яке ви можете завести у себе вдома на підвіконні. У гарденії легкий ненав'язливий аромат, який впливає на центр сну в головному мозку. У підсумку, ви розслабляєтеся плавно поринаєте в сон.