Важливі дрібниці для ванної кімнати

Автор
Важливі дрібниці для ванної кімнати

Завдяки дрібним пристосуванням і елементам дизайну створюється та сама атмосфера затишку, коли все знаходиться на своїх місцях, а нічого зайвого начебто і немає

Ну ось, ремонт ванної кімнати завершений і, здавалося б, можна насолоджуватися плодами своєї праці. Але чомусь у нас немає відчуття комфорту, до якого ми так прагнули. Так, звичайно, нам не вистачає всіляких дрібниць, які завжди повинні бути під рукою. Потрібні аксесуари для ванної!

 Саме ці дрібні деталі здатні вдихнути життя в таке функціональне приміщення і зробити його справжнім центром сили вашого будинку: з їх допомогою ви щодня зможете зарядитися ранковою енергією і скинути з плечей вечірню втому.

Якщо подумати, то крім сантехнічних приладів і предметів меблів, будь-яку ванну кімнату просто наповнюють всілякі деталі інтер'єру. Як не накупити зайвого і, в той же час, не залишитися без чогось необхідного?

Щоб визначитися, що нам дійсно слід придбати, розділимо всі аксесуари для вашої ванної кімнати за видами.

Все, що ми закріпимо на стінах

До цієї категорії аксесуарів ми віднесемо всі пристосування і конструкції, які можна закріпити на стінах приміщення. Це, звичайно, всілякі полички, тримачі для рушників, дзеркала і всякі гачки.

Зайвих поличок нам не потрібно, тому критично оглянемо вже наявні предмети меблів. Якщо їх достатньо для розміщення банних і косметичних приладдя, то можна обійтися всього однієї полицею, яка буде знаходитися під дзеркалом. На ній буде розташовуватися найбільш актуальна повсякденна косметика і гігієнічні приналежності, які ми використовуємо щоранку. Якщо полиць потрібно більше, то їх можна розташувати ярусами. Так вони будуть краще виглядати і не займуть багато місця.

Вішалки для рушників або рушникотримачі можуть бути виконані у вигляді штанг, кілець, гачків і півкілець. Сучасні моделі роблять з використанням шарнірів, перекладин і інших елементів. Сушка рушників на них може виконуватися за допомогою води, що протікає по трубах, або потоку гарячого повітря, створеного електрикою.

Важливо, щоб ці вішалки були зручні і легкодоступні, тому їх закріплюють не тільки на стінах, але і на зворотному боці дверей. Іноді рушники вішають на металеві або пластикові гачки. Зверніть увагу, що самоклеючі екземпляри можуть не витримувати вагу вологих рушників.

Набори для гігієнічних процедур

Стаканчики для зубної щітки і для помазка з бритвою, мильниці, серветниці, оригінальні дозатори, заправлені рідким милом, і інші аналогічні предмети часто продають саме в наборах. Купувати в наборі їх краще, тому що в цьому випадку вони мають однаковий дизайн і відмінно доповнюють один одного. Крім того, набори, як правило, коштують дешевше, ніж ті ж предмети, куплені окремо. Особливо зручно купувати набір, якщо ванна кімната виконана в певному стилі. Інакше на пошуки ідеально поєднуються стаканчиків, мильниць і дозаторів у вас піде дуже багато часу.

Тренди/антитренди інтер'єру у 2020 році

Оснащуємо ванну всім необхідним

Це тільки здається, що, крім якісного змішувача, ванну нічим обладнувати не потрібно. Насправді є багато корисних дрібниць саме для ванни, зручність яких ви неодмінно оціните, як тільки почнете їх експлуатацію:

Поручні. Добре бути молодим і легко управляти власним тілом. Але з віком спроба встати з положення «лежачи» в слизькій ванній може здатися складною вправою, а до сторонньої допомоги в такій ситуації люди вдаються неохоче. Саме в цих випадках незамінними стають поручні.

Підголівники. Іноді приймати ванну слід протягом певного часу. Щоб зручніше розташуватися під час цієї процедури, використовують поліуретановий підголівник. Існують моделі з присосками.

Килимки. Тут мова йде про спеціальні протиковзкі килимки з присосками або без них, які використовуються безпосередньо в ванних або в душових кабінах.