Глобальне потепління і розсада: чи варто садити насіння раніше відведеного терміну?

Автор
555
Глобальне потепління і розсада: чи варто садити насіння раніше відведеного терміну?

За заявами вчених майбутня весна обіцяє бути теплою.

У кінці січня українські метеорологи дружно відрапортували, що зима 2019-2020 років вже встановила рекорд за тривалістю періоду аномального тепла за всю історію метеоспостережень. За заявами вчених майбутня весна теж обіцяє бути теплою. 

Як вести себе в ситуації, що склалася рядовим дачникам, які і без того вже витратили чимало нервів в листопаді і грудні, турбуючись про стан троянд та інших багаторічників під укриттями? Чи варто садити насіння на розсаду на кілька тижнів раніше встановлених термінів?

Найкраще дотримуватися обережної стратегії і сіяти насіння в ті ж терміни, що і в минулі сезони. Тобто перці - не раніше 20-х чисел лютого, а томати - ближче до середини березня.

Якщо все ж хочеться ризикнути, посадіть раніше на розсаду насіння з граничним або вже вичерпаним терміном придатності. У разі невдачі перенести таку втрату буде морально набагато легше.

Які предмети не бажано тримати вдома

Можна навіть купити максимально дешеві насіння з уцінки, у яких терміни виходять, і з ними спробувати щастя. У квіткових однорічників насіння зазвичай зберігаються недовго, тому у такого посадкового матеріалу в буквальному сенсі буде щомісяця на рахунку. Можна і ризикнути, а раптом тепла рання весна надасть підтримку?