Поради господиням: як зберігати картоплю в квартирі і приватному будинку

Автор
Поради господиням: як зберігати картоплю в квартирі і приватному будинку

Ми розповімо Вам, що потрібно робити, щоб зберегти коренеплоди картоплі.

Картопля вважається одним з найбільш незамінних продуктів на кухні, адже з нього можна приготувати безліч різних страв. Але мало хто знає, що картоплю потрібно зберігати за певними правилами, тільки тоді вона зможе залишатися довгий час свіжої і придатною для готування. 

У коридорі або під'їзді

Цей варіант є непоганою альтернативою зберігання картоплі в квартирі. В позначених приміщеннях може бути відповідна для цього температура. Через те, що температурні показники можуть змінюватися в залежності від погоди, вам слід контролювати це і перекладати картоплю в інші місця. У таких приміщеннях картоплю можна залишати в мішку і не турбуватися про те, що коренеплід зацвіте.

Балкон або лоджія

Оптимальним способом зберігання картоплі в багатоквартирних будинках вважається лоджія або балкон. Для овочів варто зробити дерев'яний ящик, в якому будуть відсутні щілини. Це потрібно для того, щоб до бульб не надходив холодне повітря. Більш того, варто зробити додаткове утеплення, особливо в тому випадку, якщо приміщення не засклені. Хорошим утеплювачем може бути стару ковдру або шматки пінопласту. Що стосується вологості повітря, то вона повинна знаходитися в діапазоні 40-50%.

Топ кіматних рослин, які радують своїм цвітінням

Зберігання в квартирі

Це не самий практичний спосіб - в опалювальний сезон в будинку буде занадто жарко. Через це картопля може почати кривитися і висихати. Важливо, що цей коренеплід не можна зберігати в поліетилені: найкраще використовувати капронові мішки і відмовитися від зберігання в холодильнику. Постарайтеся вибрати закриту шафу, в який поміститься вся овочева база.