На заході України рятують лелек від холоду та голоду

Читать на русском
Автор
На заході України рятують лелек від холоду та голоду Новина оновлена 20 травня 2023, 10:49

Лелеки, які повернулися з теплих країв, страждають від холоду та голоду.

Лелеки, які повернулися з теплих країв, страждають від холоду та голоду. Наразі їх рятують екологи, активісти та працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як повідомляють кореспонденти Укрінформу, у Чернівцях рятувальники подбали про сотню лелек, які повернулися на буковинські водоймища.

За інформацією прес-служби Управління ДСНС України у Чернівецькій області, 18 березня на лінію 101 надійшло повідомлення, що у Чернівцях на вул. Фестивальної до водоймища прилетіли лелеки. Через низьку температуру повітря близько сотні птахів почали замерзати і потребували допомоги. Місцеві жителі, помітивши це, звернулися до Служби порятунку.

"На виклик прибули рятувальники, які розмістили біля місця перебування лелек солому та насипали корми, щоб птахи мали змогу зігрітися та поїсти", — йдеться у повідомленні.

Ще одного лелека врятували у селі Атаки Хотинського району. Місцеві жителі повідомили рятувальників про те, що у гнізді на електроопорі замерзає птах. Фахівці Державної пожежно-рятувальної частини № 7 за допомогою сходів дісталися гнізда лелеки, зняли птицю та передали її людям.

Декілька десятків лелек врятовано небайдужими в Коломиї на Івано-Франківщині, розповів кореспонденту Укрінформу активіст Михайло Височанський.

"Ми лопатами розчистили ставки від снігу, підкладали туди сіно, їжу", — розповідає Височанський.