Ворог ударив з артилерії по центру Харкова: є жертви (оновлено, фото, відео)

Читать на русском
Автор
10397
Ранок 30 серпня у Харкові видався дуже тривожним Новина оновлена 31 серпня 2022, 08:03
Ранок 30 серпня у Харкові видався дуже тривожним

Можливо ворог так мститься за успіхи ЗСУ під Херсоном

Вранці у вівторок, 30 серпня, російські окупанти вдарили з артилерії по центральній частині Харкова, — за короткий проміжок часу була одразу низка прильотів, внаслідок чого почалася пожежа. За попередніми даними, 4 людини загинуло, постраждали 14 мирних мешканців, в тому числі дитина 6 років. Дитина госпіталізації не потребувала. Всього госпіталізовано з пораненнями 8 цивільних.

Мер Харкова Ігор Терехов поінформував, що було як мінімум вісім прильотів на великому квадраті. Серед іншого улчили у одне з улюблених місць відпочинку, там почалася пожежа.

"Прилетіло і до ще одного місця відпочинку — вибиті вікна в навколишніх будинках, — пише Терехов. — Надходить інформація про приліт поряд із п’ятиповерховим житловим будинком, а також про влучання у одне з дошкільних навчальних закладів. Усі у центрі міста".

Також повідомляється, що почалася пожежа у житловому будинку, там теж попередньо є постраждалі.

Керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов наголошує, що є ймовірність нових прильотів, і закликає харків’ян перебувати у укриттях.

Місцеві канали публікують відео зі звуками вибуху:

Крім того, на фото видно, що вибухова хвиля сильно пошкодила вікна у житлових будинках та автомобілі:

Харків обстріл сьогодні

Як повідомляв "Телеграф", окупанти посилили обстріл після успіхів ЗСУ на Херсонському напрямку, — серед іншого, від обстрілів постраждала Дніпропетровська область.