Терехов: Харків залишиться університетськім містом, але ще більш розвиненим

Читать на русском
Автор
1177
Терехов: Харків залишиться університетськім містом, але ще більш розвиненим Новина оновлена 07 квітня 2024, 21:42

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив про те, що відповідно до плану нового сучасного Харкова, який зараз розробляється, місто залишиться університетським. Про це він заявив в інтерв’ю РБК-Україна напередодні інвестиційного форуму Kharkiv Restart, який відбудеться у Києві.

"Як відомо, Харків – студентське місто. Тому ми бачимо його як студентську столицю України. Це дуже вигідно відрізняє нас від інших – я прошу пробачення за це у інших міст, але так вже склалося історично. Тому нам треба цим скористатися. Харків залишиться університетськім містом, але ще більш розвиненим", — наголосив Терехов.

На його переконання, Харків повинен виробляти інновації та нові технології.

Стратегічно важливим для міста він назвав розвиток IT-сектору. "Харків і до повномасштабного вторгнення був відомим тим, що саме в нас активно розвивалася ця галузь, тому ми і надалі робитимемо на неї одну з основних ставок", — додав міський голова.

Терехов розповів, що новий план нового сучасного Харкова міська влада розробляє з видатним архітектором Норманом Фостером. "За архітектурними перетвореннями стоїть нова економічна модель міста", — пояснив мер.

Інвестиційний форум Kharkiv Restart запланований у Києві на 19 вересня. Захід відбудеться у конгресно-виставковому центрі "Парковий".