У Києві готуються до нового локдауну

Читать на русском
Автор
903
Понад 250 тисяч спецперепусток на випадок карантину жителі столиці замовили тільки за вересень
Понад 250 тисяч спецперепусток на випадок карантину жителі столиці замовили тільки за вересень. Фото Київпастранс

Поки що столиця знаходиться в "жовтій" карантинній зоні

У Києві активно працюють над тим, щоб ймовірне посилення карантину якомога менше позначилося на економічній ситуації. Поміж іншого — оперативно замовляють спецперепустки у громадський транспорт.

Про це повідомляється на офіційному порталі Києва.

Відзначимо, що зараз подібний документ, який гарантує проїзд окремим категоріям населення, замовляють через спеціальну е-систему. Вона була запущена в роботу понад два місяці тому тому.

Чи готують обмеження для транспорту

За інформацією Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, тільки у вересні 2021 року роботодавці замовили 255 863 спецперепусток для співробітників своїх компаній і установ.

За весь час замовлення надійшло на понад 612 тисяч документів. Благополуччям своїх підлеглих щодо пересування столицею перейнялися близько 8 тисяч компаній.

Незважаючи ні на що, київська влада запевняє: обмеження для громадського транспорту не планують вводити навіть у "червоній" зоні. Виняток становитиме випадок, якщо ситуація із захворюваністю буде вкрай критичною.

Яка ситуація із COVID-19 у Києві зараз

Станом на ранок неділі, 10 жовтня, Київ знаходиться у "жовтій" карантинній зоні. Цікавим є той факт, що найчастіше столиця при погіршенні епідситуації перебуває на чолі всіх негативних рейтингів. Однак цього разу саме в Києві фіксуються одні із найнижчих показників щодо захворюваності.

Локдаун в Киеве — статистика коронавирус 10.10.2022
Статистика по Києву

Так, за минулу добу в столиці було зафіксовано лише 320 нових випадків COVID-19. При цьому померло 14 пацієнтів, а 216 успішно подолали коронавірус. Наразі в Києві зафіксовано 11872 активних кейса захворювання.

До слова, в Києві на 10 жовтня не перевищено жоден із індикаторів, які визначають "приналежність" регіону до певної карантинній зоні. Рівень госпіталізації в місцевих лікарнях тримається на рівні 45,5 (норма — менше 60). Завантаженість ліжок з киснем в столиці також одна з найнижчих — 39,5%.

На жаль, такими ж хорошими показниками не може похвалитися ще 16 регіонів України. "Телеграф" повідомляв, які області знаходяться у "помаранчевій" зоні і хто із них є наймовірнішим претендентом на перехід до "червоної".