Перевірок немає, як і людей: що відбувається у транспорті "червоного" Києва (фото, відео)

Читать на русском
Автор
3246
Громадський транспорт
Громадський транспорт. Фото epa.eu

Зранку на деяких станціях метро спостерігався необиякий ажіотаж

Київ з понеділка, 1 листопада, перейшов у "червону" зону карантину та суттєво посилив обмеження для невакцинованих. Зокрема, громадяни без щеплень від "корони" або негативного ПЛР-тесту не можуть користуватися транспортом та відвідувати низку закладів.

Як повідомляє "Сьогодні", нові обмеження щодо громадського транспорту сприйняли далеко не всі мешканці столиці. А зранку у "червоному" Києві деякі станції метро були переповнені людьми, адже сертифікати вакцинації та наявність ПЛР-тестів тут ніхто не контролював. Так, у перший поїзд метро на станції "Вокзальна" без проблем сіли усі охочі. На "Майдані Незалежності" документи також не перевірялися.

Що відбувається у метро Києва після посилення карантину

Telegram-канал Pavlovsky News також побував у столичній підземці і помітив, що про "червону" зону і нові правила у метро Києва нагадують розклеєні біля входу правила. У них зазначається, що пасажири віком 18+ при користуванні метрополітеном зобов’язані мати при собі один з цих документів:

  • негативний ПЛР-тест або експрес-тест на COVID-19 (діє 72 години);
  • жовтий або зелений сертифікат про вакцинацію від коронавірусу;
  • документ про те, що ви перехворіли на "корону" у додатку "Дія".

Наявність цих документів контролюватимуть спеціальні патрулі, а штрафи за недотримання правил сягатимуть 17 тисяч гривень. До слова, поки таких патрулів в метро Києва не бачили.

Метро у Києві 1 листопада
Зранку спостерігався невеликий наплив людей на деяких станціях підземки
Метро у Києві 1 листопада
На станції "Вокзальна" помітили Нацгвардію, але документи вона не перевіряла

Варто зазначити, що ажіотаж у метрополітені помітили далеко не на всіх станціях метро. Деякі пасажири писали, що перони майже порожні. Зокрема, такою ситуація була на станції "Либідська" близько 8 години ранку.

Станція метро "Либідська" 1 листопада

Додамо, що за даними онлайн-карти заторів Києва, майже вся столиця світиться "червоним", що означає одне — тривалі затори на дорогах. Можна припустити, що більшість громадян у перший день суворого карантину вирішили скористатися наземним транспортом.

Затори у Києві 1.11
У багатьох районах Києва спостерігаються затори

Як повідомляв "Телеграф" раніше, у київських центрах вакцинації спостерігається аншлаг через запровадження "червоної" зони.