У Верховній Раді не перевіряли сертифікати вакцинації, незважаючи на "червону" зону

Читать на русском
Автор
За правилами карантину, у всіх місцях скупчення народу мають бути перевірки
За правилами карантину, у всіх місцях скупчення народу мають бути перевірки. Фото telegraf.com.ua

Усередину будівлі парламенту можна потрапити без обмежень

Верховна Рада, незважаючи на те, що Київ офіційно з 1 листопада перебуває в "червоній" зоні, працює без жодних обмежень і всередину можна потрапити без перевірки COVID-сертифікатів та тестів.

Про це повідомляє кореспондент "Телеграфа" з місця подій.

Київ з 1 листопада знаходиться в "червоній" зоні, і вхід до всіх державних та публічних закладів, включаючи торгові центри, кафе, кінотеатри та театри дозволено лише за негативними ПЛР-тестами та ковід-сертифікатами. Однак Верховна Рада працює без жодних обмежень і пропускає народних депутатів та відвідувачів без перевірок.

За постанову про посилення карантинних норм, яка якраз і має врегулювати питання допуску нардепів, їхніх помічників та преси до будівлі парламенту із сертифікатами та тестами, народні депутати мають проголосувати лише сьогодні на позачерговому засіданні, яке розпочинається о 16:00.

UPD: невдовзі після цього Рада 279 голосами запровадила коронавірусні обмеження для входу до будівлі.

Раніше речник парламенту Руслан Стефанчук заявив, що в готелях "Київ" і "Національний", що знаходяться в управлінні Верховної Ради, будуть відкриті пункти вакцинації для всіх бажаючих та пункти тестування у будівлі Верховної Ради.

Як повідомляв "Телеграф", у перший день посилення карантину у Києві спостерігалося багато порушень.