Журналісти показали, як кортеж Чернишова порушує ПДР прямо перед Головним управлінням Національної поліції

Читать на русском
Автор
Журналісти показали, як кортеж Чернишова порушує ПДР прямо перед Головним управлінням Національної поліції

Охорона міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова перекриває центральні дороги і порушує правила руху, використовуючи «мигалки» і номери прикриття. Про це йдеться в розслідуванні «Української правди».

Журналісти стали свідками інциденту, який відбувся в центрі Києва, поруч з Головним управлінням Національної поліції.

«Авто їде з увімкненими проблисковими маяками, застосовує звуковий сигнал. Зупиняє зустрічний потік машин і, всупереч правил, повертає… Охорона міністра Чернишова застосувала спецсигнали, навіть не супроводжуючи самого міністра», — йдеться в відеосюжеті.

Журналісти УП також зафіксували цю автівку біля офісної будівлі на вулиці Володимирський. 

«Бачимо, що автомобіль охорони міністра обладнаний проблисковими маяками. Номерних знаків немає в базі поліції. А це означає, що Чернишову з невідомих причин можна використовувати оперативні номерні знаки», — зазначають журналісти.

Такі номерні знаки мають право використовувати спецслужби для проведення операцій, їх також називають «знаками прикриття».

Увагу розслідувачів також привернув той факт, що в цій будівлі знаходиться офіс одного з представників ОПЗЖ, а охорона міністра і депутата діяла злагоджено, аби відволікти увагу журналістів.

«Чернишов – єдиний міністр, автівки якого ми помічаємо біля будівлі, де розташовується офіс мільярдера і народного депутата від партії «Опозиційна платформа – За життя» Ігоря Абрамовича», — говориться в сюжеті.

Журналісти звернулись до міністра із питанням, на яких підставах його кортеж використовує спецзасоби і оперативні номери. Однак на час публікації відповідь від Чернишова так і не надійшла.