Пропагандистські плакати та тисячі "тітушок": у Києві викрили організаторів масових заворушень

Читать на русском
Автор
5682
Правоохоронці попередили черговий проплачений мітинг під ОП
Правоохоронці попередили черговий проплачений мітинг під ОП. Фото volynnews.com

Протестувальники мали прийти під ОП з плакатами у стилі російської пропаганди.

У Києві планувався замовний мітинг під Офісом Президента, куди мали прийти близько 2000 осіб з плакатами на угоду Росії. Організаторів вдалося викрити правоохоронцям, однак з їх покаранням виникли проблеми.

Про це повідомив колишній заступник голови МВС Антон Геращенко на власній сторінці у Facebook.

З його слів стало відомо, що проплачена акція мала відбутися у Києві під Офісом Президента близько 12:00 неділі, 20 лютого — День річниці загибелі Героїв Небесної сотні.

"Але вчора вранці співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції провели 5 обшуків і припинили діяльність мережі організаторів проплачених мітингів", — повідомив Геращенко.

Відомо, що на акцію за гроші планували залучити від 1500 до 2500 осіб, які мали прийти під ОП з плакатами: "Ні війні з Росією", "Україна не вбивай своїх громадян", "На фиг войну! Весна для любви!". У організаторів також знайшли відомі "візитки Яроша" (Дмитро Ярош — екскерівник "Правого сектора", радник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного).

Однак, як написав Геращенко, з покаранням для організаторів акції на догоду російській пропаганді виникли проблеми. Вся річ у тому, що в Україні кримінальної відповідальності за проплачені мітинги немає.

"Шановні народні депутати, давайте приймемо закон про кримінальну відповідальність за організацію та фінансування проплачених акцій протесту і покінчимо з цим ганебним явищем!", — закликав Геращенко.

Нагадаємо, що це далеко не перший замовний мітинг, який правоохоронцям вдалося попередити. Раніше у МВС розповіли про викриття мережі організаторів замовних акцій, які мали зібрати кількатисячні мітинги зі штучною кров’ю, каретою "швидкої" у Києві та інших великих містах України.