Джонсон звернувся до Ради, за ним уперше з початку вторгнення перед парламентом виступив Зеленський (оновлюється)

Читать на русском
Автор
3293
Борис Джонсон
Борис Джонсон. Фото 5 канал

Британський чиновник звернувся до парламентарів з відеотрансляції

У вівторок, 3 травня, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон виступив перед Верховною Радою, вітаючи боротьбу України проти кривавої російської тиранії. Окрім того, вперше за понад два місяці перед парламентарями відзвітував і президент Володимир Зеленський.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Про це у своєму Телеграм-каналі написав народний депутат Олексій Гончаренко.

"Крім слів підтримки і нового пакета військової допомоги, який включає ракети, радари контрбатарейної боротьби та інше, Прем‘єр-міністр Сполученого Королівства сказав головне: Ukraine will win! Україна переможе!" — йдеться в тексті публікації.

Окрім того, Джонсон прокоментував те, що Британія запровадила жорсткі санкції проти росії запізно, наголосивши, що "ми колективно зазнали невдачу". Також він анонсував поставку нової потужної зброї українським захисникам загальною вартістю у 300 млн фунтів стерлінгів.

У новий список допомоги увійшли й сучасні радари для антиартилерії, які допоможуть "визначати, де перебуває артилерія, що націляється на ваші міста, і дрони, щоб підсилити вашу піхоту і ваші наступальні сили".

Виступ Бориса Джонсона у Верховній Раді України

А так український парламент зустрів президента Володимира Зеленського, який вперше, з дня повномасштабного вторгнення росії виступив у Верховній Раді:

Парламент зустрічає президента Зеленського

Під час свого виступу гарант подякував лідеру Великої Британії Борису Джонсону та всьому народу Сполученого Королівства за теплі слова та бойову підтримку.

"8 жовтня 2020 року наші країни стали стратегічними партнерами. А 24 лютого 2022 року довели: наше партнерство – не на папері. Наше партнерство – на полі битви. Битви за спільні ідеали, битви за спільне майбутнє", — сказав Зеленський.

Президент також згадав і про інші форми підтримку з боку Союзників України:

  • гуманність, яка відображається у систематичній допомозі українським біженцям;
  • справедливість, яку демонструє бажання світу посприяти у розслідуванні усіх кривавих звірств, які армія загарбників учинила в Україні;
  • стійкість, котру можна побачити у вигляді макрофінансової допомоги для української економіки;
  • інші важливі глобальні речі: потужні санкції проти країни-агресора, блокування активів.

Зеленський також звернувся до депутатів, наголосивши, що довіряє їм у цей нелегкий час та усвідомлює, що кожен, з присутніх у залі Ради, чітко знає, що йому потрібно робити для порятунку своэъ Великої Держави.

"За ці майже десять тижнів я звертався до Палати громад, Конгресу США, Європарламенту, Бундестагу, Кнесету, Сейму і багатьох інших парламентарів та парламентів різних держав. Але не звертався до вас. І це не зневага, а навпаки – це велика довіра до вас. Ви тут. І ви це чудово знаєте, що відбувається у нас, що відбувається в нашій державі. Ми всі – громадяни цієї великої держави, і ви прекрасно знаєте, що робити. Я вірю: за ці майже десять тижнів це не змінилося. Я буду щасливий, якщо наступне стане для вас очевидним і безспірним. Ви – народні депутати найвеличнішої держави в сучасному світі! Впевнений у цьому! Ви – народні депутати України", — сказав президент.

Виступ Зеленського в Раді

Новина доповнюється…