Фільм українського режисера Васяновича вперше увійшов в основну програму Венеціанського кінофестивалю

Читать на русском
Автор
Венеціанський кінофестиваль 2021 Новина оновлена 10 вересня 2021, 12:04
Венеціанський кінофестиваль 2021

У 2021 році Україна буде представлена на кінофестивалі відразу трьома картинами.

У середу, 1 вересня на італійському острові Лідо стартував один з найстаріших і найпрестижніших міжнародних кінофестивалів — 78-й щорічний Венеціанський кінофестиваль, який триватиме до 11 вересня.

Попри пандемію коронавірусу, фестиваль все ж вирішили провести, але зі значними обмеженнями. Організаторам довелося зменшити кількість запрошених і глядачів.

Нагадаємо, що головний призом фестивалю є — "Золотий лев", який дають кращій картині. Також є й інші нагороди: "Срібний лев" за кращу режисуру, два "Кубка Вольпі" — кращому акторові і кращій актрисі, приз Озелла за кращий сценарій, приз Марчелло Мастроянні найкращому молодому актору чи актрисі і Спеціальний приз журі.

Боротися за призи буде і Україна. У 2021 році на кінофестивалі у Венеції буде показано три українські фільми, один з яких навіть увійшов в основну програму. Відзначимо, що вперше за 30 років незалежності, український фільм буде боротися за головний приз — "Золотого лева".

Такої честі дістав фільм українського режисера Валентина Васяновича — "Відблиск", який розповість історію про українського хірурга-добровольця, якого взяли в полон російські військові на Донбасі.

Фильм Валентина Васяновича
Фільм "Відблиск"

Також на фестивалі покажуть і картину Олега Сенцова — "Носоріг" і фільм "Цензорка" Петера Керекеша, знятий у співпраці зі Словаччиною та Чехією.

Фмом Олега Сенцова
Фільм "Новосорог"
Фильм Петера Керекеша
Фільм "Цензорка"

Раніше, "Телеграф писав, що перший короткометражний фільм режисера Каті Царик номінований на премію Міжнародного кінофестивалю ARFF Amsterdam.