Стартував 5 сезон культового серіалу "Чорне дзеркало"

Читать на русском
Автор
Стартував 5 сезон культового серіалу "Чорне дзеркало" Новина оновлена 28 квітня 2023, 14:11

5 червня стрімінг-сервіс Netflix випустив п’ятий сезон одного з найочікуваніших серіалів "Чорне дзеркало".

У новому сезоні творці серіалу повернулися до його первісної форми і зняли всього 3 серії, як і в першому сезоні.

Сценарії до всіх нових серій написав шоураннер проекту Чарлі Брукер, а в ролі режисерів виступили Оуен Харріс, Джеймс Хоус та норвезька постановниця Анни Севітські.

Незмінним залишилося те, що кожна серія матиме окремий сюжет, нічим не пов’язаний із попередніми та свій унікальний акторський склад. Цього разу глядачі побачать "Атакуючі гадюки" (Striking Vipers) з Ентоні Маккі, "Уламки" (Smithereens) з Ендрю Скоттом та "Рейчел, Джек та ще Ешлі" (Rachel, Jack and Ashley Too) з Майлі Сайрус у головній ролі.

Загалом, серії "Чорного дзеркала" умовно можна підкликнути на дві категорії: великі та яскраві історії, що малюють похмуру картину майбутнього, та більш "тихі", зосереджені на стосунках.

Серія "Атакуючі гадюки" п’ятого сезону є сумішшю цих категорій. Згідно з тизером, у цьому епізоді глядачі побачать щось на кшталт подружньої зради за допомогою онлайн-сервісу для знайомств.

Серія "Уламки" розповість глядачеві про водія таксі, у якого не склався, здавалося б, звичайний робочий день. Хоча в цій серії зовсім небагато фантастики, вона дуже яскраво відображає побічні ефекти надмірного захоплення соціальними мережами та звичкою постійно відволікатися на телефон.

У серії "Рейчел, Джек та ще Ешлі" головну роль відіграла відома співачка Майлі Сайрус, героїню, з якою намагається зв’язатися фанатка, використовуючи сучасну технологічну ляльку. Вибір Майлі на цю роль виявився дуже вдалим. На перший погляд здається, що темою епізоду став олюднений штучний інтелект, але Чарлі Брукер вдалося знайти для звичного сюжету незвичайну інтерпретацію.

"Чорне дзеркало" 5 сезон російською став уже доступним і для перегляду в Україні. Передплатникам сервісу пропонується професійний дубляж.

Що подивитися влітку: найкращі прем’єри серіалів червня 2019

"Чорне дзеркало" — британський телесеріал-антологія за сценарієм Чарлі Брукера, який виходить із 2011 року. Проект став одним із найпопулярніших сучасних серіалів. Його особливість полягає в тому, що серії ніяк не пов’язані між собою. У серіалі з часткою іронії показано, як інформаційні технології впливають людські відносини.