П'ять запитань до "Сутінок", на які не дали чітких відповідей

Автор
865
П'ять запитань до "Сутінок", на які не дали чітких відповідей

З дня прем'єри "Сутінків" пройшло ціле десятиліття, а шанувальники і нелюбітелі популярної франшизи все ще ламають голову над деякими питаннями до сюжету.

Основні суперечки навколо франшизи розгорнулися вже після виходу наступних трьох частин, кожна з яких була знята різними режисерами зі своїм стилем і баченням історії. Однак і до самого улюбленого фанатами першого фільму залишилося кілька питань.

Чому молодші Калени постійно повертаються до школи? 

Будучи за офіційною версією прийомними дітьми, вони зустрічалися один з одним і навіть не намагалися зав'язати дружніх стосунків з кимось ще. Припустимо, самоконтроль Джаспера залишав бажати кращого, але у інших такої проблеми не було. Судячи з першого появи Калленів в фільмі, вони не просто не зуміли злитися з натовпом, але і привертали до себе підвищену увагу інших школярів.

Чому Белла так спокійно відреагувала на інцидент з автомобілем, який міг коштувати їй життя?

Так, Едвард її врятував. Так, увагу Белли відвернула його надприродна сила і швидкість, проте факт залишається фактом: якби не Каллен, Свон могла б попрощатися б з життям. Забавно, що всі інші школярі, в тому числі і сам винуватець, дійсно злякалися за неї і поспішили викликати швидку допомогу. Сама ж героїня навіть не звернула на це уваги, поглинена думками про Едварда, а не про свою можливу смерть. Списати все на шок теж складно, тому що пізніше на лікарняному ліжку Белла залишалася все такою ж спокійною і байдужою до всього, крім таємничого однокласника. 

Навіщо Беллі знадобилася книга про легендах племені Квілетов?

Чому Калени не намагалися відшукати «поганих» вампірів? 

Дивно, що вони відразу не відреагували на вбивство, що сталося в Форксі. Карлайл особисто оглянув труп жертви і зрозумів, хто був винен у смерті людини. Так чому Каллена не вирушило на пошуки вбивць? Якщо вони дійсно хотіли затриматися в місті і не звертати на себе гнів індіанців, з якими колись уклали угоду, то не було б логічно самим розшукати вампірів, які творять безчинства на їх території і потенційно накликати на сімейство біду?

Едвард читає думки, Еліс бачить майбутнє, Еммет володіє вражаючою фізичною силою, а Карлайл - знаннями і досвідом. Навряд чи "вегетаріанцям" було б складно відшукати зухвалу трійцю і ввічливо попросити їх піти. За підсумком саме бездіяльність Калленів призвело до того, що Джейкоб і інші індіанці почали перевтілюватися в перевертнів, щоб відновити баланс сил в Форксі.

Стали відомі деталі першої серії нових "Друзів"

Як Чарлі залишається в формі, харчуючись лише шкідливою їжею із закусочної?