Стало відомо, з чого розпочнеться 120 сезон Львівської опери

Стало відомо, з чого розпочнеться 120 сезон Львівської опери

З 16 по 25 серпня на її сцені відбудуться постановки класичних національних опер, а також відомих творів сучасних авторів.

 Тижнем української музики почне новий - 120-й театральний сезон - Львівська національна опера. 

Про це повідомила прес-служба міської ради. 

"До Дня Незалежності присвятила відкриття нового - 120-го театрального сезону - Львівська національна опера. На її сцені з 16 по 25 серпня відбудуться постановки як класичних опер і балетів, так і відомих творів сучасних авторів", - йдеться в повідомленні.

Відкриє Тиждень опера "Мойсей" Мирослава Скорика, створена за однойменною поемою Івана Франка. Як і літературне першоджерело, опера "Мойсей" - не тільки про вселенському символі пророка, якому Божим провидінням було дано "рабів перетворити в народ". Вона - про прагнення нашого народу "вийти з рабства, вирвати його з серця", про історію України, про її майбутнє. 

"Мойсей" Скорика - єдине музично-театральний твір, яке вперше в історії незалежної України фінансував Ватикан і яке отримало папське благословення під час візиту Папи Римського Іоанна Павла II в Україну. 

В афіші Тижня також безсмертна опера "Наталка Полтавка" Миколи Лисенка, яка в цьому році святкує потрійний ювілей: 250 років від дня народження автора твору - Івана Котляревського; 200 років від дня створення драми "Наталка Полтавка" і 130 років самої опери. 

У неділю 18 серпня на сцені театру відбудеться показ балету "Лілея" Костянтина Данькевича. Ця коштовна перлина національного хореографічного мистецтва є втіленням шевченківських поетичних образів на балетній сцені.

Не обойдется праздник без легендарной оперы "Запорожец за Дунаем" Семена Гулака-Артемовского. 

И завершит Неделю феерия "Цвет папоротника" Евгения Станковича.