"Закінчився наш перший етап": гурт Vivienne Mort оголосив творчу паузу

Автор
"Закінчився наш перший етап": гурт Vivienne Mort оголосив творчу паузу

Популярний український гурт Vivienne Mort приголомшив прихильників неочікуваною заявою.

Артисти анонсували виступ у Жовтневому палаці та оголосили, що беруть творчу паузу.

Відповідне оголошення музиканти розмістили на офіційній фейсбук-сторінці. Учасники Vivienne Mort наголосили, що дадуть низку концертів, після чого припинять свою діяльність на невизначений термін. Серед запланованих заходів колективу – виступ у Жовтневому палаці, який відбудеться 14 травня 2020 року. Концерт гурт символічно назвав "Vivienne Mort. Fin de la première partie", що ознаменує завершення першого етапу їхньої творчості.

"Ми хочемо обійтися без пафосних заяв і сподіваємося, що ця новина не буде прийнята вами трагічно. Vivienne Mort дасть низку концертів повним складом і візьме паузу на невизначений термін. Тут мало б бути класичне запрошення з закликом не пропустити цей концерт, натомість ми просто від себе скажемо, що останнім часом рідко виступали повним складом, дуже за цим сумували, хочемо зустрітися з вами і заспівати разом", – йдеться в офіційній заяві.

Солістка гурту Даніела Заюшкіна розповіла, що рішення про творчу паузу не було спонтанним. З учасниками Vivienne Mort вона пройшла особливий етап, який допоміг розвиватись та стати дуже рідними.

"Закінчився наш перший етап. Ми довго приймали це рішення і воно далося нам нелегко... Потрібно все осмислити, визначитися з цінностями, налаштувати стрілку компаса. Я довго йшла до того, щоб знайти своїх людей. Ми разом росли і розвивалися. Від демоверсії пісні "Лети" до альбому "Досвід", в якому зібране все, чого ми навчилися за ці роки. В процесі у нас сформувалася своя неповторна атмосфера і спільні цінності, якими я пишаюся і які ми з радістю розділяємо зі своїми слухачами", – поділилась Даніела Заюшкіна.

Окрім цього, співачка запевнила, що гурт не припиняє творчу діяльність та має чимало треків, якими хоче поділитись з прихильниками. Тому 14 травня 2020 року Vivienne Mort відзначить завершення першого етапу творчості, а не розпад колективу. Водночас Даніела Заюшкіна натякнула на новий склад гурту.

"Ми не припиняємо свою діяльність, ще багато пісень не побачили світ, але для того, щоб вони були видані в найкращому звучанні, Vivienne Mort потрібні серйозні реформи. 14 травня збираємося у Жовтневому палаці, щоб відзначити завершення першого періоду нашої історії. Це буде останній концерт в нашому класичному складі. І, мабуть, найдовший концерт з усіх, що ми відіграли", – додала солістка колективу.

Що відомо про Vivienne Mort?

Популярний інді-рок-гурт, який підкорює вітчизняний шоу-бізнес із 2007 року. Засновницею колективу є харизматична артистка Даніела Заюшкіна. Склад гурту чимало разів змінювався, а наразі, окрім солістки, до нього входять Гліб Проців, Олександр Лежньов та Олександр Булюк.

Солістка групи KAZKA розбурхала фанів фото в плаття-пеньюарі

За роки існування гурт записав 6 студійних альбомів, з якими виступав на сольних концертах та популярних фестивалях. Також колектив взяв участь у національному відборі Євробачення-2017. Там Vivienne Mort виконав пісню "Іній", однак не зумів пройти у наступний етап вокального конкурсу.