Через 35 років перезняли різдвяний хіт "Last Christmas" і він б’є рекорди на YouTube (Відео)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 26 червня 2023, 07:21

Кліп на легендарну пісню британського дуету "Wham!" записали у новому форматі 4K.

Це сталося за 35 років після оприлюднення "Last Christmas". Над відео працювала студія Sony Music Entertainment. За три дні оновлений кліп переглянули два з половиною мільйони користувачів.

Один із найпопулярніших попдуетів за всю історію світової музики припинив своє існування на початку XXI століття, проте їхні хіти живуть досі. Пісню "Last Christmas" гурт "Wham!" випустила у грудні 1984 року. У романтичній різдвяній історії серед засніжених гір знялися вокалісти Джордж Майкл та Ендрю Ріджлі.

За 35 років після релізу відео одна з найбільших у світі компаній звукозапису Sony Music Entertainment вирішила модернізувати найвідоміший і найулюбленіший новорічний сингл усіх часів. На відеохостингу ютуб відео було опубліковано вже після розпаду гурту у 2009 році, проте відтоді набрало 479 мільйонів переглядів.

Оновлений запис у роздільній здатності 4K користується не меншою популярністю і швидко набирає перегляди. Так, за три доби осучаснений кліп подивилися близько двох з половиною мільйонів разів.

Що відомо про гурт "Wham!"?

Дует Джорджа Майкла та Ендрю Ріджлі мав величезний успіх у середині 1980-х років. Лише за два роки сім синглів цього колективу відвідали перше місце британських попчартів.

Гаррі Стайлс випустив нову пісню "Cherry" із голосовим повідомленням своєї колишньої дівчини (Відео)

Група "Wham!" виникла 1982 року. Майкл відповідав за музику, а Ріджлі – за імідж. Їхній перший сингл "Wham Rap!" потрапив під заборону радіостанцій через наявність нецензурних слів. 1984 став найуспішнішим в історії колективу. У липні вони випустили синглом задушевну баладу Careless Whisper, яка стала найбільшим хітом літа і побувала на вершині практично всіх попчартів світу.

На Різдво вийшов благодійний сингл із композиціями "Everything She Wants" та "Last Christmas", а у квітні 1985 року "Wham!" стали першими західними суперзірками, які виступили із гастролями в комуністичному Китаї. Влітку 1986 року було оголошено про розпад дуету "Wham!"