Країни, які визначились з конкурсантами на Євробачення 2020

Автор
Країни, які визначились з конкурсантами на Євробачення 2020

Деякі країни вже знають імена артистів, які поїдуть до Нідерландів боротись за головний кубок шоу.

Так, в Іспанії, Бельгії, Болгарії, Австрії, Грузії, Нідерландах, Франції та на Кіпрі розсекретили інформацію щодо учасників міжнародного проєкту.

Згідно з офіційними даними, організатори пісенного конкурсу чотирьох країн вирішили не проводити національного відбору. Відтак у Бельгії та Іспанії одразу ж оголосили імена артистів, які приєднаються до Євробачення-2020, а згодом з конкурсантами визначились Кіпр, Болгарія, Австрія, Грузія, Нідерланди та Франція.

Іспанія

Відомо, що Іспанія входить до так званої "Великої п'ятірки", тому її представник не боротиметься за місце у фіналі Євробачення-2020, а автоматично потрапить у список вокалістів головного шоу. Тому виступ запального артиста Бласа Канто глядачі зможуть побачити у фіналі пісенного конкурсу.

Наразі співак підтвердив інформацію про участь у міжнародному проєкті та зізнався, що ще працює над конкурсною піснею. Відомо, що Блас Канто обере англомовну композицію, яку представить публіці взимку 2020 року.

Бельгія Із представником конкурсу визначились і жителі Бельгії. Відтак знаменитий гурт Hooverphonic виступить в одному з півфіналів Євробачення-2020. Талановиті музиканти поки не розголошують, з якою піснею вони підкорюватимуть світ, однак вона теж буде англомовною. Прем'єра треку запланована на початок 2020 року, тому мільйони прихильників знаменитої групи перебувають в очікуванні презентації.

Бельгія

Із представником конкурсу визначились і жителі Бельгії. Відтак знаменитий гурт Hooverphonic виступить в одному з півфіналів Євробачення-2020. Талановиті музиканти поки не розголошують, з якою піснею вони підкорюватимуть світ, однак вона теж буде англомовною. Прем'єра треку запланована на початок 2020 року, тому мільйони прихильників знаменитої групи перебувають в очікуванні презентації.

Болгарія

А от Болгарію представлятиме співачка VICTORIA. Артистка тільки починає свою кар'єру та у 2019 році перемогла на шоу "Х-фактор". Її чуттєвий трек I want to know підкорив всю країну, тому саме VICTORIA виступить у травні на Євробаченні-2020.

"На початку 2019 року я просто не могла уявити, скільки можливостей відкриється для мене. Я пишаюся тим, що представлю Болгарію у Роттердамі. Бути представницею країни на такій величезній сцені – це велика відповідальність і честь", – зазначила дівчина.

Кіпр

З іменем учасника Євробачення-2020 визначився і Кіпр. Державу представлятиме талановитий вокаліст Sandro. Наразі про 23-річного артиста нічого невідомо, однак на офіційному сайті конкурсу з'явилось перше фото конкурсанта.

Австрія

12 грудня стало відомо, що Австрію буде представляти 34-річний співак Вінсент Буено. Організатори вперше розсекретили назву пісню, яка прозвучить на міжнародному конкурсі. Вінсент виконає новий трек Alive, презентація якого запланована на березень 2020 року.

"Нічого собі, навіть думка про те, що я буду брати участь у пісенному конкурсі, дає мені натхнення. Євробачення – це як Єврокубок для музикантів і співаків. Величезна сцена, всі ті артисти, які демонструють найкращі шоу, всі композитори та продюсери Європи збираються в одному місці, щоб презентувати своє творіння, вступ у боротьбу за перемогу – це дуже захопливо. Тож я буду представляти Австрію", – розповів Вінсент Буено.

Грузія

У новорічну ніч весь світ дізнався ім'я чергового учасника Євробачення-2020. Ним став вокаліст Торніке Кіпіані, який на конкурсі представлятиме Грузію.

За традицією, у цій країні не проводять національного відбору. Учасника Євробачення тут вже кілька років поспіль визначають на шоу Idol Georgia. На вокальний конкурс приходять маловідомі артисти та співаки-початківці, які у форматі "Голосу країни" чи "Х-фактору" борються за головний кубок та можливість підкорити європейську сцену.

Нідерланди

10 січня ім'я конкурсанта Євробачення-2020 назвали і господарі цьогорічного шоу – Нідерланди. Згідно з офіційними даними, на міжнародному конкурсі виступить талановитий вокаліст Жангу Макрой. Артист був двічі номінований на престижні премії в Нідерландах та має чималу популярність у країні.

Відомо, що Жангу Макрой стане одним із претендентів на головний кубок конкурсу, адже, за традицією, він омине попередні етапи Євробачення та виступить у фіналі шоу 16 травня 2020 року. 

Франція

А от Франція вирішила відправити на шоу 30-річного співака Тома Ліба, який вже встиг полонити серця усіх жінок в країні. Артиста обрали представники державного мовника France Television. Водночас трек, який запальний Том Ліб заспіває на Євробаченні-2020, обіцяють презентувати за кілька тижнів.

"Пісенний конкурс Євробачення – знакова подія у моєму житті. Я так пишаюся тим, що представлю Францію, і не можу дочекатись, щоб отримати цей досвід",– прокоментував Том Ліб.

Артист розпочинав свою кар'єру з театру. Упродовж 5 років Том Ліб жив у Нью-Йорку, де вивчав акторську майстерність. Тільки у 2019 році він дебютував як вокаліст та одразу ж підкорив меломанів голосом і харизмою. Окрім цього, Том Ліб брав участь у зйомках популярних у Франції телешоу та фільмах, а також виступав у складі успішної трупи.

Відомо, що Євробачення-2020 пройде у Роттердамі Євробачення-2020: у якому місті пройде пісенний конкурс . Найбільш імовірними датами для проведення конкурсу в Нідерландах досі залишаються 12 травня (перший півфінал), 14 травня (другий півфінал) та 16 травня (фінал).

Гурт "Океан Ельзи" випустить новий альбом

Країна вже готується до прийому делегацій із 40 держав світу, а організатори розпочали створення головної сцени. Україна, ймовірно, долучиться до вокального конкурсу. За традицією, у лютому відбудеться національний відбір, в результаті якого держава представить свого конкурсанта Євробачення-2020.