Відоме місто, де пройде Євробачення-2021

Автор
533
Відоме місто, де пройде Євробачення-2021

Цьогоріч міжнародний пісенний конкурс мав відбутися у нідерландському місті Роттердам, проте пандемія коронавірусу перекреслила плани організаторів.

Європейська мовна спілка дійшла згоди з представниками Нідерландів та оголосила, що Євробачення-2021 проведуть в Роттердамі на Ahoy Arena.

Роттердам стане містом-господарем пісенного конкурсу Євробачення-2021. Про це оголосили під час прямої трансляції віртуального шоу Eurovision: Europe Shine а Light – "Євробачення: Європа запалює світло", яка відбулася 16 травня як альтернатива фіналу Євробачення-2020. Рішення організаторів підтвердили на офіційному сайті конкурсу. 

Після скасування Євробачення-2020 Європейська мовна спілка (EBU) розпочала перемовини з представниками Нідерландів. Після тривалих обговорень рішення ухвалене – 65-й пісенний конкурс відбудеться у Роттердамі на Ahoy Arena, як і планувалося цьогоріч. "Ми дуже раді, що тепер можемо рухатися далі. Дуже важливо, щоб пісенний конкурс Євробачення повернувся в наступному році", – наголосив виконавчий директор Євробачення Мартін Естердаль. 

Нагадаємо, 23 квітня влада Роттердама оголосила, що місто готове прийняти Євробачення-2021 Роттердам готовий прийняти Євробачення-2021: медики отримають безкоштовні квитки . Напередодні точилися дискусії щодо раціональності такого рішення, адже місцеві посадовці вважали, що колосальну суму в 6,7 мільйонів євро – 193 мільйони гривень, краще спрямувати на боротьбу з бідністю в місті, ніж на повторну підготовку до конкурсу.