Що першим потрібно підключати до мережі — телефон або зарядку? Відповідь вас вразить

Читать на русском
Автор
6470
Телефон на зарядці Новина оновлена 23 травня 2024, 17:59
Телефон на зарядці. Фото Freepik

Ймовірно, ви все життя заряджали телефон неправильно

Телефон став невіднятним атрибутом життя сучасної людини. Щоб постійно перебувати на зв’язку, часом доводиться заряджати гаджет кілька разів на день. Але мало хто замислювався над тим, в якій послідовності здійснювати цей процес — спочатку підключати зарядку, а потім телефон, або навпаки.

На порталі Santeplusmag розповіли, як правильно ставити телефон на зарядку. Також власникам гаджетів пояснили, які ризики пов’язані із неправильним процесом заряджання.

При підключенні зарядного пристрою необхідно переконатися, що він справний і, якщо він не оригінальний, чи сумісний з телефоном. Несертифіковані зарядні пристрої можуть зашкодити телефону або навіть пошкодити акумулятор. Щоб мінімізувати ризики, до цього потрібно підключати телефон у правильній послідовності:

  • Спочатку під'єднайте зарядний пристрій до розетки.
  • Потім під'єднайте його до телефону.

Це потрібно, щоб уникнути ризику короткого замикання чи перенапруги. Напевно, ви хоча б раз чули дзижчання з розетки або зарядного пристрою. Саме ці звуки вказують на виникнення перепадів напруги в електромережі.

Знімати телефон із зарядки теж потрібно правильно: спочатку відключити телефон від шнура, а потім витягнути зарядку з розетки. І в жодному разі не навпаки. У довгостроковій перспективі це принесе стільки користі пристроям, скільки й рахункам за електроенергію, запевняють фахівці.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, чому телефон часто нагрівається. На це є чотири основні причини.