Заряджаєте смартфон всю ніч? Ця звичка може зашкодити вашому телефону

Читать на русском
Автор
1635
Ілюстративне зображення Новина оновлена 25 травня 2024, 23:02
Ілюстративне зображення. Фото Depositphotos

У "нічної" зарядки мало переваг

Звичка залишати телефон заряджатись на всю ніч притаманна більшості користувачів смартфонів. Та вона приносить шкоду вашому девайсу.

І краще такого довгого циклу заряджання батареї уникати. "Телеграф" зʼясував причину, чому краще обирати зарядку не на всю ніч.

Зазначається, що якщо іншого варіанту, окрім "нічної" зарядки смартфона з тих чи інших причин немає, слід скористатися спеціальними програмами, які "вимикають" процес зарядки після досягнення акумулятором певного відсотка.

На це є декілька причин:

  • коли батарея зарядилась на 100%, подача електрики в гаджет не припиняється (заряд підтримується на максимальному рівні протягом тривалого часу), що може призвести до її перегріву, зменшення місткості та скорочення життєвого циклу;
  • смартфон може перегрітися в цілому, тоді можуть пошкодитися інші деталі гаджета (процесор, дисплей і т.д.)№
  • заряджання протягом тривалого часу може бути небезпечним з точки зору пожежної безпеки (неякісні зарядні пристрої або пошкоджені кабелі можуть призвести до перегріву та займання).

Раніше "Телеграф" писав про три основні лайфхаки, як прискорити роботу телефона. Вони можуть допомогти як сучасним смартфонам, так і старшим моделям.