Розставляємо крапки над "і": вся правда про зарядку смартфона від ноутбука

Читать на русском
Автор
986
Ноутбук, як джерело живлення
Ноутбук, як джерело живлення. Фото Колаж "Телеграф"

Заряджаєте один, розряджаєте другий

В Україні продовжують діяти графіки погодинних відключень, що змушує людей шукати різні варіанти того, як підзарядити свій смартфон. При цьому, якщо вдома є заряджений ноутбук і нині він не потрібен — рішення так і проситься.

Проте чи безпечно заряджати смартфон від ноутбука? "Телеграф" допоможе розібратися у питанні.

Перш за все зауважимо — якщо у вас є можливість зарядити телефон від генератора чи екофлоу, то краще скористатися саме таким способом. Якщо ж альтернативних джерел живлення немає, а під рукою лише заряджений ноутбук, то можна підключити до нього смартфон.

Пам’ятайте, що заряджаючи телефон від ноутбука, ви розряджаєте останній. При цьому, низка експертів стверджує, що зловживати таким способом зарядки все-таки не варто.

Фахівці з порталу Bibliotech зауважують, що стан акумулятора вашого смартфона може погіршитися, якщо постійно заряджати свій телефон від ноутбука через USB-дріт.

Отже, з усього вищезазначеного можна зробити наступний висновок: заряджати смартфон від ноутбука можна, якщо іншої альтернативи просто не існує. Проте не варто цим зловживати. Тобто, щойно у вашій квартирі з’являється світло — обидва пристрої варто переставити на зарядку від розетки.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як зарядити телефон максимально швидко. П'ять секретів на час відключення світла.