Шпалери на телефон розряджають батарею: які краще обрати для економії

Читати російською
Автор

Окрім самих шпалер, має вплив яскравість екрану та час активного використання

Кількість відключень світла зменшуватися не буде, а може навпаки зрости. Коли зарядити телефон немає можливості, варто замислитися про заощадження енергії. Серед витрат акумулятора смартфона однією з найбільших є дисплей.

Живі або динамічні шпалери можуть певною мірою розряджати акумулятор вашого телефону. Вони вимагають безперервного рендерингу та процесорної потужності — що складніша анімація, то вищий розряд акумулятора.

Живі шпалери продовжують споживати батарею, навіть якщо вони не на головному екрані, але споживання значно менше, коли шпалери не відображаються на дисплеї. Нерухомі шпалери мінімально впливають на розрядку акумулятора, особливо якщо вони темного/чорного кольору на дисплеях AMOLED, які не потребують живлення для чорних пікселів.

Зазначимо, що на розрядження також впливають й інші параметри — яскравість екрана, час тайм-ауту тощо. На телефонах із функцією постійно ввімкненого дисплея (як-от iPhone 14 Pro) увімкнення фонового зображення для завжди включеного дисплея може споживати приблизно на 0,2–0,4% більше заряду акумулятора за годину порівняно з вимкненням фонового зображення.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, які функції можна вимкнути у смартфоні, щоб він працював довше. Робити це можна за потреби.