Як зарядити телефон без електрики: названо 6 перевірених способів

Читати російською
Автор
Новина оновлена 06 червня 2024, 14:18

Поради будуть дуже актуальними в умовах відключення світла

Українцям знову доводиться адаптуватися до життя без постійного доступу до електроенергії через регулярні атаки Росії, внаслідок яких пошкоджено левову частку електростанцій країни. В умовах, що склалися, важливо завжди залишатися на зв’язку.

"Телеграф" розповідає своїм читачам про 6 дієвих способів того, як можна зарядити смартфон за відсутності електрики.

Від ноутбука

Резервним джерелом живлення для телефону за відсутності світла може стати заряджений ноутбук.

Для того, щоб зарядити від нього смартфон потрібно скористатися звичайним кабелем USB. Заряджання "запрацює" після підключення одного пристрою до іншого через кабель.

Від машини

Ще один дієвий та зручний спосіб зарядити телефон в умовах регулярних відключень – автомобільні зарядки.

Для цього можна використовувати спеціальний автомобільний зарядний пристрій (адаптер) для телефонів з USB-портом, що підключається безпосередньо до прикурювача.

Від повербанки

Це вже традиційний спосіб вирішити проблему з відсутністю електроенергії. Для зарядки смартфона від повербанка достатньо мати під рукою необхідний кабель для з’єднання.

Від батарейок

Практика показала, що повербанку можна зробити власноруч. "Збирати" пристрій можна з батарейок, акумуляторів або навіть батарей від електронних сигарет, які зможуть забезпечити достатній рівень заряду для вашого телефону.

У середньому необхідно 8 батарейок (акумуляторів), скотч та скріпки. Однак таке "ноу-хау" має один нюанс — заряду від батарейок вистачить не надовго.

Від акумулятора

Зарядити смартфон можна також за допомогою автомобільного акумулятора (поза машиною).

Такий спосіб не підходить для регулярного заряджання гаджета. Він може зашкодити батареї телефону. Використовувати цей метод варто лише у крайньому випадку. Для цього потрібно знизити напругу батареї 12 вольт до 5 необхідних і з’єднати всі елементи цієї "схеми" надійним способом.

Від генератора

Відносно невеликі генератори створені спеціально для приватних будинків. Вони зручні у використанні та дозволяють не тільки підзарядити смартфон чи інші пристрої. Для того, щоб зарядити телефон від генератора, достатньо його включити та скористатися спеціальним USB-кабелем.

Раніше "Телеграф" розповів, як заощадити місце на телефоні.