Заряджайте телефон правильно: чотири речі, яких необхідно уникати

Читать на русском
Автор
1397
Ілюстративне зображення Новина оновлена 01 червня 2024, 23:01
Ілюстративне зображення. Фото Depositphotos

Збережете життя і батареї, і смартфону

Під час зарядки телефону варто дотримуватись базових правил та уникати речей, які можуть зашкодити акумулятору телефона. Більшість користувачів смартфонів ігнорують це, за що потім можуть поплатитись у сервісному центрі.

Тож "Телеграф" зібрав чотири базові речі, які краще ніколи не робити, якщо хочете, щоб телефон заряджався належним чином. Як наслідок, він і прослужить довше.

На першому місці — дешевий або несертифікований зарядний пристрій. Дешеві або підроблені зарядні пристрої можуть пошкодити акумулятор вашого телефону, а в деяких випадках призвести до поломки смартфона або пожежі. Завжди використовуйте зарядний пристрій, що входить до комплекту телефону, або сертифіковану заміну.

Якщо ви використовуєте зарядний пристрій колеги або друга, переконайтеся, що вихідна напруга (В) і сила струму (А) зарядного пристрою, що замінюється, відповідають оригінальному адаптеру або схвалені виробником телефону.

На другому місці — залишати телефон заряджатись на ніч. Якщо залишити телефон на зарядці на ніч, це може призвести до перезарядки, що може скоротити термін служби акумулятора. Більшість смартфонів досить розумні, щоб припинити зарядку, коли акумулятор повністю заряджений, але все одно не варто залишати телефон підключеним до мережі. Також намагайтесь не переривати процес зарядки.

І третє місце — використання телефону під час заряджання. Якщо ви використовуєте телефон під час зарядки, він може перегрітися, внаслідок чого акумулятор та інші компоненти можуть бути пошкоджені. Часте використання телефону під час зарядки може призвести до швидшого розряду літій-іонного акумулятора. Це пов'язано з тим, що акумулятор нагрівається як при використанні телефону, так і при зарядці. Якщо ви будете робити і те, і інше одночасно, акумулятор буде нагріватися і піддаватися великому навантаженню.

На четвертому місці — заряджання телефону на поверхні, яка не розсіює тепло. Коли ви заряджаєте телефон, поклавши його на поверхню, наприклад, на ліжко або диван, ці поверхні утримують тепло, що може призвести до його перегріву. Завжди заряджайте телефон, використовуючи пласку тверду поверхню, яка допомагає відводити тепло. Також під час зарядки рекомендується зняти чохол.

Раніше "Телеграф" писав, що бувають випадки, коли телефон не заряджається, хоча індикатор набирає відсотки, таке може відбуватися через кілька причин. Найчастіше таке трапляється через збій у програмному забезпеченні телефону. Щоб виправити ситуацію в цьому випадку, потрібно виконати повну програмну переустановку операційної системи.